Οι U2 ενθαρρύνουν τη χρήση smartphone από τους φανς στις συναυλίες τους

u2-adam-clayton-bono-larry-mullan-Jr-the-edge Joel Ryan
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Οι Ιρλανδοί ροκάδες έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία και προσφέρουν μια πρωτότυπη εμπειρία στην νέα περιοδεία τους.

Η επικείμενη «Experience + Innocence» περιοδεία των U2 θα προσφέρει μια ανεπανάληπτη augmented reality εμπειρία στους θεατές. Μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, οι θεατές θα μπορέσουν να δουν αποκλειστικό οπτικοακουστικό υλικό, όταν το στρέψουν σε μια τεράστια γιγαντοοθόνη LED 35 μέτρων.

Αντίστοιχα, εάν οι χρήστες στρέψουν την κάμερα του smartphone τους στο εξώφυλλο του τελευταίου δίσκου των U2, το «Songs of Experience», θα μπορέσουν να πάρουν μια «πρώτη γεύση» από τις επικείμενες συναυλίες. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android κινητά τηλέφωνα και έχει μέγεθος 223MB, οπότε καλύτερα να την κατεβάσετε μέσω Wi Fi.

Σε αντίθεση με τους U2, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία, πολλοί έχουν εκφράσει την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα στις συναυλίες μπορεί να λειτουργήσουν διασπαστικά. Αυτό είναι τόσο για τους καλλιτέχνες, λόγω των πολλών φλας, όσο και για τους θεατές που εστιάζουν στις οθόνες τους, αντί να παρακολουθούν την σκηνή.

Ένας από τους μεγάλους «επικριτές» των smartphone είναι ο Jack White, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήση τους στις συναυλίες του. Όπως εξήγησε ο ίδιος, στόχος του είναι να υπάρχει μια «εκατό τοις εκατό ανθρώπινη εμπειρία» στις συναυλίες. Έτσι λοιπόν οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να βάλουν τις συσκευές τους σε ειδικές θήκες, οι οποίες δεν επιτρέπουν την χρήση τους.