Cargo, μιλιτέρ, τσέπες και τακούνια

panteloni-militer-me-takounia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

H δεκαετία του '90 υπήρξε η εποχή που γυναίκες και άνδρες εμφανίζονταν παντού με πολυχρηστικά παντελόνια και πανωφόρια. Τώρα που η μόδα φοράει πάλι άνετα ρούχα, τι αλλάζει στο παιχνίδι; Της Σάντυς Τσαντάκη.

H αρχή είχε γίνει μάλλον με την Gwen Stefani που είχε λανσάρει πρώτη αυτό το στιλ με το φαρδύ παντελόνι και το υπερμεγέθες φούτερ για να δημιουργήσει την απόλυτη μόδα για το 2018, άνοιξη/καλοκαίρι, φθινόπωρο/χειμώνα, δεν έχει σημασία.

Είδαμε και εντοπίσαμε τις νέες προτάσεις στις επιδείξεις μόδας του Marc Jacobs, του Alexander Wang, του Paul Smith, της Stella McCartney και είδαμε μετά τις μπλόγκερ, τα μοντέλα, της σταρ της εικόνας, να υιοθετούν το ανεπιτήδευτο ύφος της μόδας με ιδιαίτερη προσοχή.

Γιατί δεν είναι και τόσο κολακευτικό να φοράς ένα χακί παντελόνι με τσέπες στο πλάι, πίσω, μπροστά, και ένα φαρδύ πουλόβερ και πάνινα παπούτσια. Eίναι προτιμότερο να δοκιμάσει κανείς μια πιο απρόσμενη εξέλιξη της ιστορίας.

Τι θα λέγατε να φορέσετε ένα πολυχρηστικό παντελόνι με κίτρινες ή άλλου χρώματος γόβες και τζιν μπουφάν; Τολμηρό; Γιατί όχι; Έχει ενδιαφέρον πάντοτε να μπερδεύουμε τη σοβαρότητα με την αυστηρότητα των ρούχων και των αξεσουάρ, στην αποδόμηση της θηλυκότητας.

Οπότε, αν είναι φαρδύ το παντελόνι, καλύτερα να δοκιμάσουμε κάτι κοντό και σχετικά στενό ή αν το παντελόνι μας είναι σε ίσια γραμμή και προεξέχουν μόνο οι τσέπες. Με ένα κλασικό άσπρο πουκάμισο, η εικόνα γίνεται πλήρης…Και τελικά, με τε τόσες τσέπες, μήπως να καταργήσουμε για λίγο και την τσάντα;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com