Ποιος θα σχεδιάσει τελικά το νυφικό της Meghan Markle;

meghan-1
ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Η ερώτηση είναι μάλλον ρητορική, αφού, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και για να δημιουργηθεί το κατάλληλο σασπένς, κανείς δεν θα ξέρει ποιος οίκος ή σχεδιαστής θα επιμεληθεί το πολυσυζητημένο νυφικό. Πειράζει που θέλουμε να συλλέξουμε πληροφορίες; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Εδώ και λίγο καιρό έχει ακουστεί και γραφτεί το όνομα του «δικού μας», Χρήστου Κωσταρέλλου. Το σενάριο δεν είναι απίθανο, αφού πρόκειται για έναν σχεδιαστή που η μελλοντική πριγκίπισσα έχει αναφέρει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις της, ακριβώς επειδή σχεδιάζει φορέματα που της ταιριάζουν.

Αλλά θα μπορούσε να εμφανιστεί στο πλευρό του πρίγκηπα Harry στη St George’s Chapel με δημιουργία Έλληνα σχεδιαστή ή θα πρέπει να περιοριστεί στις δημιουργίες Βρετανών οίκων μόδας;

Oι επικρατέστεροι για την ώρα, τα ονόματα που γράφονται πιο συχνά και στις βρετανικές εφημερίδες, είναι η Stella McCartney, ο Erdem, ο Christopher Bailey και οι Ralph&Russo, το ζευγάρι με έδρα μεν το Λονδίνο, αλλά καταγωγή από την Αυστραλία, οπότε μάλλον η εντοπιότητα ίσως δεν είναι προϋπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για τον μοναδικό οίκο που παράγει υψηλή ραπτική στη βρετανική πρωτεύουσα (και χιλιόμετρα από δαντέλα).

Η Meghan Markle έχει ξεπεράσει ήδη σε δημοτικότητα την Kate Middleton και είναι σίγουρα πιο τολμηρή στις επιλογές της, χωρίς να προκαλεί. Έχει φορέσει αρκετές φορές στο παρελθόν Stella McCartney και μάλλον εντυπωσίασε στα πρόσφατα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ με μια δημιουργία με κάπα, «φιλική» στο περιβάλλον.

Και για το τέλος, ως φαβορί εμφανίζεται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Burberry, Christopher Bailey, ίσως γιατί ήταν εκείνος που την είχε ντύσει αρκετές φορές στην τηλεοπτική σειρά, Suits.  Αλλά «παίζει» και το όνομα του Erdem που έχει ζήσει στο Τορόντο για αρκετά χρόνια και η Meghan Markle λατρεύει τις δημιουργίες του. Κι αν τελικά επιλέξει Sarah Burton και Alexander McQueen; Εμείς πάντως ψηφίζουμε Χρήστο Κωσταρέλλο…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com