«Μακμπέθ» από το Οlivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Αθηνών

makbeth1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2018

Σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση.

«Μακμπέθ», το πιο σκοτεινό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τη φιλοδοξία και την εξουσία: στα ερείπια που έχει αφήσει πίσω της η αιματηρή εμφύλια διαμάχη, οι Μακμπέθ επιστρατεύουν αθέμιτα μέσα, προβαίνοντας σε αποτρόπαιες πράξεις, για να επιβιώσουν και να κατακτήσουν το στέμμα. «Ίσως το πιο τέλειο δράμα του», κατά τον Όργουελ –όπου «οι ιδιότητες του ποιητή Σαίξπηρ και του δραματουργού Σαίξπηρ συνδυάζονται εδώ με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ όσο σε οποιοδήποτε άλλο έργο του».

Ο Rufus Norris (Η όπερα της πεντάρας, London Road) σκηνοθετεί  για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας τη συγκλονιστική τραγωδία του Μεγάλου Βάρδου, με πρωταγωνιστή τον Rory Kinnear [Ρόρυ Κιννήαρ] (Young Marx, Οθέλλος). Στο πλάι του, η Anne-Marie Duff [Aν-Μαρί Νταφ] (Oil, Σουφραζέτες) στον ρόλο της Λαίδης Μακμπέθ.

Η παράσταση προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους, μαγνητοσκοπημένη από το Olivier Theatre του Λονδίνου την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live.

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με  τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live.