Τι φοράμε σε έναν γάμο;

foremata-gia-gamo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2018

Χρώμα, φυσικά. Ή μήπως καλύτερα φλόραλ; Mε τόσες προσκλήσεις για γάμους φίλων και γνωστών αλλά και βαφτίσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι, καλύτερα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από τώρα τι αλλάζει στο σενάριο. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Λέμε πως είναι προτιμότερο να μην φοράμε λευκά στους γάμους, στις δεξιώσεις και στα γαμήλια πάρτι, για να μην επισκιάσουμε τη νύφη. Κι αυτό ακόμη δεν πρέπει να αποτελεί κανόνα, ειδικά αν πρόκειται για μια πρόσκληση στην παραλία, που μπορούμε να πάμε με καφτάνι ή ακόμη και ξυπόλητες.

Αν αλλάζει κάτι στη φετινή ανοιξιάτικη μόδα, είναι το χρώμα. Γιατί αυτή είναι η ευκαιρία μας να λάμψουμε, να φορέσουμε χρώμα, να πετάξουμε για λίγο το μαύρο και τη μιζέρια, να επενδύσουμε σε κάτι που έχουμε ήδη στη ντουλάπα μας και να το αναδείξουμε με λαμπερά αξεσουάρ, κοσμήματα, ψηλοτάκουνα πέδιλα και βραδινά τσαντάκια.

Κίτρινο φόρεμα; Ή μήπως πορτοκαλί μάξι; Τι θα λέγατε για μπλε στο χρώμα του ουρανού ή πράσινο; Υπάρχει πάντα και η λύση της διχρωμίας με πιο «ήσυχα» αξεσουάρ αυτή τη φορά.

Κι αν θελήσουμε να προκαλέσουμε ακόμη περισσότερα βλέμματα; Μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα κοστούμι ή φόρεμα στο χρώμα της άμμου, και να τολμήσουμε ένα καπέλο, ένα χτενάκι στα μαλλιά, ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ που δύσκολα θα λανσάραμε οπουδήποτε αλλού.

Και δεν λέμε ξαφνικά να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε σαν καρναβάλια αλλά ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε ρόλο, να τολμήσουμε κάτι διαφορετικό, να παίξουμε με τις αντιθέσεις, να γιορτάσουμε κι εμείς μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Κι αν θελήσουμε τελικά να βάλουμε λευκό ή μαύρο; Όλα καλά, αρκεί να μην προσθέσουμε πέπλο, βέλο ή ουρά, και μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε μπούκλες. Γιατί τότε θα αρχίσουμε να δεχόμαστε και ευχές για ...καλούς απογόνους. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com