Η ζωή του Leonard Bernstein από τη ματιά του Bradley Cooper

bradley-cooper Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2018

Ο Bradley Cooper σκοπεύει να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με θέμα τη ζωή του μεγάλου Αμερικανού συνθέτη, Leonard Bernstein.

Το σενάριο της ταινίας, η οποία θα έχει τον τίτλο «Bernstein», φέρει την υπογραφή του Josh Singer, ενώ ανάμεσα στους παραγωγούς συγκαταλέγονται οι Martin Scorsese και Steven Spielberg.

Ο Bernstein θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες και μουσικούς των ΗΠΑ και υπήρξε μουσικός διευθυντής της φιλαρμονικής ορχήστρας της Νέας Υόρκης για πάρα πολλά χρόνια. Έγραψε μουσική για πολλές δημοφιλείς παραστάσεις και έργα, όπως το «West Side Story» και το «On the Waterfront», ενώ έγραψε τρεις συμφωνίες και πολλά μικρότερα έργα μουσικής δωματίου.

AP / Dieter Endlicher

Η προσωπική ζωή του Bernstein υπήρξε πολυτάραχη και για πολλά χρόνια έκρυβε τη σεξουαλικότητά του, φοβούμενος το συντηρητικό κατεστημένο στην κλασσική μουσική. Το 1951 παντρεύτηκε την Χιλιανή ηθοποιό Felicia Montealegre, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Υπήρξε ο πρώτος συνθέτης που έδωσε μια σειρά τηλεοπτικών διαλέξεων πάνω στην κλασσική μουσική, ξεκινώντας από το 1954 έως τον θάνατό του το 1990.