Tα κλαδιά του «Δέντρου της ζωής» του Malick συνεχίζουν να μεγαλώνουν

the-tree-of-life
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΜΑΙΟΥ 2018

Η νέα έκδοση της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα ταινίας περιλαμβάνει 50 επιπλέον λεπτά υλικού.

Ο Terrence Malick έχει ολοκληρώσει μια εκτεταμένη έκδοση τις πολυβραβευμένης δραματικής ταινίας του, «Το δέντρο της ζωής», η οποία θα κυκλοφορήσει από την Criterion σε Blu-ray και DVD μέσα στη χρονιά. Η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει 50 επιπλέον λεπτά, με τη διάρκεια της ταινίας να ξεπερνά πλέον τις τρεις ώρες.

Το επιπλέον υλικό θα εστιάζει κυρίως στις ζωές των μελών της οικογένειας O’Brien (δηλαδή των χαρακτήρων του Brad Pitt και της Jessica Chastain), καθώς και την ιστορία του Jack (Sean Penn), ο οποίος αναζητά το νόημα στη ζωής μετά τον θάνατο του αδερφού του.

Η εκτεταμένη έκδοση θα δίνει περισσότερα στοιχεία για τον Jack.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Criterion, Peter Becker, η νέα έκδοση προφέρει μια φρέσκια ματιά στην ταινία, με διαφορετικό ρυθμό και ισορροπία. Ο ίδιος πάντως διέψευσε τις φήμες που θέλουν να υπάρχει μια «χαμένη» έκδοση διάρκειας πέντε ωρών, υπογραμμίζοντας πως «η ταινία που παρουσίασε [ο Malick] στις Κάννες ήταν αυτή που ήθελε να γυρίσει».

Στη συνέχεια όμως ο Becker εξήγησε πως ο σκηνοθέτης αντιμετωπίζει τις ταινίες ως «ζωντανά πράγματα», παρομοιάζοντάς τις με τραγούδια. «Ένα τραγούδι έχει ζωή αφού ηχογραφηθεί – είναι μια αρχή, όχι ένα τέλος για τους μουσικούς. Κανείς δεν περιμένει από τον Bob Dylan να παίξει το τραγούδι του τον ίδιο τρόπο, κάθε βράδυ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Becker.