Σπάει τη σιωπή της η εν διαστάσει σύζυγος του Harvey Weinstein

harvey-weinstein-georgina-chapman Andy Kropa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΜΑΙΟΥ 2018

Georgina Chapman: «Δεν θέλω να με βλέπουν ως θύμα, είμαι μια γυναίκα σε μια άσχημη κατάσταση, αλλά δεν είναι η μοναδική».

Η Αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας, Georgina Chapman, μίλησε για πρώτη φορά για τον εν διαστάσει σύζυγό της, Harvey Weinstein, αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο με τη συμπεριφορά του τον Οκτώβριο του 2017. Η Chapman παντρεύτηκε τον Weinstein το 2007 και ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον παραγωγό όταν δημοσιοποιήθηκαν οι δεκάδες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά το σκάνδαλο για το περιοδικό Vogue, η Chapman δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν είχε απολύτως καμία ιδέα ή υποψία για τη φερόμενη συμπεριφορά του Weinstein. Λόγω της εργασίας του, ο Weinstein ταξίδευε συχνά και η εξηγεί πως δεν ένιωθε την ανάγκη να τον ρωτά σχετικά με αυτά, αφού θεωρούσε τον γάμο της χαρούμενο. «Δεν θέλω να με βλέπουν ως θύμα, γιατί δεν νομίζω ότι είμαι. Είμαι μια γυναίκα σε μια άσχημη κατάσταση, αλλά δεν είναι η μοναδική» δήλωσε χαρακτηριστικά η Chapman.

AP / Joel Ryan

O Harvey Weinstein και η Georgina Chapman παντρεύτηκαν το 2007 και απέκτησαν μαζί μια κόρη και έναν γιο, το 2010 και 2013 αντίστοιχα.

Όταν έγιναν γνωστές οι πρώτες καταγγελίες, η Chapman έχασε πέντε κιλά μέσα σε πέντε μέρες, ενώ της πήρε δύο μέρες για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες. «Το κεφάλι μου σβούριζε. Ήταν δύσκολο γιατί το πρώτο άρθρο ήταν για μια εποχή πολύ πριν τον γνωρίσω, οπότε υπήρξε μια στιγμή που δεν μπορούσα να πάρω μια τεκμηριωμένη απόφαση. Τότε οι ιστορίες μεγάλωσαν και συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Ήξερα ότι έπρεπε να απομακρυνθώ και να πάρω τα παιδιά από εκεί» εξήγησε η Chapman.

Τους επόμενους μήνες, η Chapman ένιωθε «τόσο ταπεινωμένη και τόσο σπασμένη» που δεν έβγαινε από το σπίτι της. «Έχω στιγμές οργής, έχω στιγμές σύγχυσης, έχω στιγμές δυσπιστίας και έχω στιγμές που θέλω να κλάψω για τα παιδιά μου» σχολίασε η Chapman, εκφράζοντας ανησυχίες για το μέλλον των παιδιών της και την αντιμετώπιση που θα έχουν από τον κόσμο γενικότερα.