Κλείνουν (για την ώρα) τα «X-Files»

x-files
ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2018

Η μεγάλη πτώση τηλεθέασης και η απροθυμία της Gillian Anderson βάζουν «στον πάγο» τον 12ο κύκλο.

Ο ενδέκατος κύκλος των «X-Files» μπορεί να άφησε καλύτερες εντυπώσεις από ότι ο δέκατος, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για τους παραγωγούς της σειράς. Έτσι τελικά η σειρά επιστημονικής φαντασίας του Chris Carter δεν φαίνεται πως θα ανανεωθεί.

Οι φήμες για το ενδεχόμενο να μην γυριστεί 12η σεζόν για την σειρά επιστημονικής φαντασίας άρχισαν να οργιάζουν μετά την απροθυμία της Gillian Anderson να επιστρέψει στον ρόλο της Dana Scully. Η ιστοσελίδα TV Live αναφέρει σε άρθρο της πως ο πρόεδρος της Fox Gary Newman φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει στα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πως «δεν υπάρχουν σχέδια για άλλη σεζόν αυτή την στιγμή».

Μετά τις δηλώσεις του Newman, η Anderson εκτίμησε πως το τέλος των «X-Files» είναι περισσότερο αποτέλεσμα της σημαντικής πτώσης της τηλεθέασης. Σε ανάρτηση της στο Twitter, η ηθοποιός μάλιστα ισχυρίστηκε πως η πτώση ήταν της τάξης του 77%.

Βεβαίως η σειρά θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς έναν από τους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες (όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με την αποχώρηση του David Duchovny στο τέλος της έβδομης σεζόν), αλλά με δεδομένη την σημαντικότητη πτώση τηλεθέασης, κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικά αποτελέσματα. Δεν αποκλείεται πάντως τα «X-Files» να επιστρέψουν στο μέλλον, είτε ως μίνι σειρά, είτε ως τηλεταινία.