Ο Benedict Cumberbatch παίρνει θέση υπέρ της ισότητας των φύλων

benedict-cumberbatch Chris Pizzello
ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2018

Ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει πλέον σε παραγωγές όπου άνδρες και γυναίκες δεν πληρώνονται ισότιμα.

Τα πρόσφατα σκάνδαλα στην βιομηχανία του θεάματος έχουν αποτελέσει αφορμή για δημόσια συζήτηση αναφορικά με την κουλτούρα σεξισμού και της ανισότητας των φύλων στο χώρο. Πολλοί αστέρες έχουν πάρει θέση σε αυτό το καυτό ζήτημα, με τον Benedict Cumberbatch να ανακοινώνει πως θα μποϋκοτάρει παραγωγές όπου γυναίκες δεν πληρώνονται τα ίδια με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές τους.

«Ο ίσος μισθός και μια θέση στο τραπέζι αποτελούν βασικές αρχές του φεμινισμού. Ρωτήστε τι πληρώνονται οι γυναίκες και μετά πείτε ότι εάν δεν πληρωθούν όσο οι άνδρες, τότε δεν θα συνεργαστείτε» εξήγησε ο Βρετανός ηθοποιός, προτρέποντας έτσι τους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ο Cumberbatch σκοπεύει να στηρίξει την πρωτοβουλία του μέσω της νέας εταιρείας παραγωγής του, SunnyMarch, όπου οι μόνοι άνδρες που εργάζονται εκεί είναι αυτός και ο συνεργάτης του, Adam Ackland. Ο ηθοποιός εξήγησε πως θα χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις και τη δημοφιλία του για να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών σε παραγωγές γυναικών.

Σε αντίστοιχη κίνηση έχουν προβεί οι Matt Damon και Ben Affleck, οι οποίοi πριν δύο μήνες ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση των λεγόμενων «inclusion riders» στα συμβόλαια της εταιρείας παραγωγής τους. Οι ρήτρες αυτές αποσκοπούν στην βελτίωση της εκπροσώπησης γυναικών και ανθρώπων από διαφορετικές φυλές, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα.