Πόσο γυμνή αντέχουμε να είναι η ομορφιά;

kental-genner
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2018

Στη δεκαετία του '70, το τόπλες στην παραλία προκαλούσε και γινόταν μόδας μαζί. Και τώρα που όλα επιτρέπονται και όλα ανατρέπονται, οι βασίλισσες της ομορφιάς είναι γυμνές. Της Σάντυς Τσαντάκη.

H Κendall Jenner έκανε την αρχή. Ή μήπως όχι; Έχει προηγηθεί σίγουρα η αδερφή της, Kim Kardashian, που εμφανίζεται παντού γυμνή-ντυμένη με κολλητά μακό φορέματα, χωρίς εσώρουχα, για να τονίσει τις καμπύλες της.

Η μικρή της οικογένειας, όχι η μικρότερη, αλλά καλοπληρωμένη και μοντέλο στο επάγγελμα, εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (καλύτερα να μη τη δούμε κι αυτή ως ηθοποιό), με Αlexander Vauthier, βραδινό, αποκαλυπτικό, η χαρά των φωτογράφων. Και των social media.

Το έχει τολμήσει ήδη η Miley Cyrus για να ηρεμήσει μετά και να συμμορφωθεί, όχι ότι το είχε παρακάνει. Για όλα «φταίει» η ταινία «Free the nipple», που προβλήθηκε το 2014, για να γίνει hashtag, κάτι σαν σύγχρονο κίνημα, με μοντέλα και ηθοποιούς να το υιοθετούν με κάθε ευκαιρία.

Θέλετε και ονόματα για να πειστείτε; Κορίτσια όπως η Cara Delevigne, η Willow Smith, η Virginie Ledoyen…έχουν κάνει εμφανίσεις που εμείς καλό είναι να κρατήσουμε το πολύ εντός...Μυκόνου. 

Και το μήνυμα, αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Επιστροφή στο γυναικείο σώμα, με υποστήριξη από το Instagram και τρια εκατομμύρια αναρτήσεις, χωρίς ευτυχώς τίποτα να μοιάζει χυδαίο, αλλά προκλητικό.

Σι-θρού ομορφιά; Κάπως έτσι. Στο κόκκινο χαλί πρωταγωνιστούν το τούλι και η δαντέλα, η γύμνια και η απελευθέρωση του γυναικείου στήθους και σώματος. Είναι αυτό που λέμε «αφήνει λίγα στη φαντασία». Στην περίπτωση της Kendall, πολύ λίγα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com