Δικαίωση Courtney Love και Frances Bean στα δικαστήρια

frances-bean-cobain-courtney-love Sipa Press
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2018

Απέτρεψαν οριστικά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τον θάνατο του Kurt Cobain το 1994.

Τα αμερικάνικα δικαστήρια αποφάνθηκαν υπέρ της Courtney Love και της Frances Bean Cobain στην υπόθεση σχετικά με τις φωτογραφίες από τον θάνατο του Kurt Cobain. Ο δημοσιογράφος Richard Lee, ο οποίος θεωρεί πως ο μουσικός δολοφονήθηκε, επιχειρούσε να δημοσιοποιηθούν οι σχετικές φωτογραφίες που πάρθηκαν από τις αρχές και κατέθεσε μήνυση κατά του δήμου και της αστυνομίας του Σιάτλ.

HBO

Ο Kurt Cobain αυτοκτόνησε το 1994, αλλά σύμφωνα με μια ακραία θεωρία συνωμοσίας, η Courtney Love φέρεται να τον δολοφόνησε.

Ο Lee μάλιστα έχει εμφανιστεί σε εκπομπές με τον ισχυρισμό πως ο frontman των Nirvana δεν αυτοκτόνησε. Το 2015 το ανώτατο δικαστήριο έκανε λόγο για «θεωρία συνωμοσίας» και απέρριψε τελικά το αίτημά του, τονίζοντας πως ο Lee αφενός δεν είχε ακολουθήσει τις σωστές διαδικασίες και αφετέρου η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα ήταν «ιδιαίτερα προσβλητικές».

Το περασμένο έτος όμως ο δημοσιογράφος κατέθεσε έφεση στην σχετική απόφαση, με την υπόθεση να οδηγείται ξανά στα δικαστήρια. Τότε η χήρα και η κόρη του Cobain κατέθεσαν, ώστε να βάλουν τέρμα στην υπόθεση του Lee. Άρθρο του The Blast σημειώνει πως η οικογένεια Cobain κέρδισε την υπόθεση, οπότε οι σχετικές φωτογραφίες θα παραμείνουν στο αρχείο και δεν θα δημοσιοποιηθούν.