Τι σχέση έχουν οι Rolling Stones με τον Donald Trump και τις έρευνες του FBI;

keith-richards-donald-trump
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2018

Keith Richards: «Tώρα πρέπει να τον διώξει η Αμερική, μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα».

Ένας στίχος από το «Jumpin’ Jack Flash» των Rolling Stones φαίνεται πως ενέπνευσε το όνομα των ερευνών που διεξάγει στο FBI στις επαφές μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του Donald Trump με Ρώσους αξιωματούχους. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα είχε την κωδική ονομασία «Crossfire Hurricane», την οποία δανείστηκε από τους στίχους του κλασσικού τραγουδιού των Rolling Stones από το 1969.

Το τραγούδι των γερόλυκων της rock ξεκινά ως εξής: «I was born in a cross-fire hurricane, and I howled at the morning driving rain. But it's all right now, in fact, it's a gas, but it's all right, I'm Jumpin' Jack Flash». Όπως έχουν αποκαλύψει στο παρελθόν ο Keith Richards, οι στίχοι αναφέρονται στο γεγονός ότι γεννήθηκε στο Ντάρτφορντ της Αγγλίας κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών το 1943, όταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος βρισκόταν στο ζενίθ του.

REX/Shutterstock / MediaPunch

Σύμφωνα με έρευνα των New York Times, ο συγκεκριμένος στίχος που επιλέχθηκε, αντικατοπτρίζει απόλυτα την «πολιτική καταιγίδα» που έχει ξεσπάσει μετά τις σχετικές αποκαλύψεις της έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την αλλαγή του επικεφαλής της έρευνας του FBI, έχει αλλάξει και η κωδική ονομασία.

Ο Richards πρόσφατα αποκάλυψε πως με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κατάφερε να διώξει τον Donald Trump από την οργάνωση μιας συναυλίας τους. Μιλώντας στο BBC, o κιθαρίστας εξήγησε πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο promoter συναυλίας που έδωσαν στην Ατλάντικ Σίτι. Η διαφήμιση για τη συναυλία έγραψε «Donald Trump presents the Rolling Stones», με το όνομα του συγκροτήματος με μικρά γράμματα.

Όπως ήταν λογικό, η κίνηση εξόργισε τους Rolling Stones. «Έβgαλα το πιστό μου μαχαίρι, το κάρφωσα στο τραπέζι και είπα “πρέπει να διώξετε αυτόν τον άνθρωπο”» εξήγησε ο Richards, συμπληρώνοντας πως «τώρα πρέπει να τον διώξει η Αμερική, μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα».