H Cher φορούσε Vrettako

vrettakos-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΙΟΥ 2018

Κάτι έχει γίνει τον τελευταίο καιρό, και η ελληνική μόδα μοιάζει να ταξιδεύει με θράσος και τόλμη στις σημαντικές εκδηλώσεις διεθνώς. Κι εμείς είμαστε οι πρώτοι που χειροκροτάμε κάθε φορά που βλέπουμε δημιουργίες made in Greece με λάμψη, εκτός συνόρων. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η αρχή έγινε με την Ελένη Φουρέιρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Την είδαμε να χορεύει Fuego και να λάμπει με ολόσωμη φόρμα με κρύσταλλα από τον μετρ της ακτινοβολίας στη σκηνή, Vretto Vrettako.

Και τώρα, μόλις είδαμε τη Cher, που έχει αφήσει εποχή με την εμφάνισή της με το πιο εντυπωσιακό «αόρατο» φόρεμα στην απονομή των Όσκαρ, να επιλέγει για πρόσφατη εμφάνισή της ένα κοστούμι φτιαγμένο για μια σούπερσταρ, χωρίς ηλικία.

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, η τοποθεσία, απευθείας από τον Instagram, για να μην μπερδευόμαστε και πιστεύουμε ότι η Cher θέλησε να φορέσει Έλληνα σχεδιαστή για μια μίνι απόδραση και εμφάνιση σε τοπικό έδαφος.

Και δεν βλέπουμε ακριβώς φωτογραφία αλλά την εικονογράφηση της Cher με μακριά, μαύρα μαλλιά και χωρίστρα στη μέση, χτένισμα που έχει εμπνεύσει την Kim Kardashian εδώ και χρόνια. Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό φόρεμα, ντραπέ στο στήθος, με σκίσιμο στο πλάι, μέχρι πολύ ψηλά, μάξι, και ψηλοτάκουνα πέδιλα, φυσικά. Κι επειδή είδαμε μόνο την εικονογράφηση και όχι «λάιβ» την εμφάνιση, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι συνέβη, αλλά το παραμύθι δε συνοδεύεται πάντα από ντοκουμέντα. 

Και τι σχέση μπορεί να έχει όλο αυτό με την ελληνική μόδα; Eίναι ωραίο να ακούγεται το όνομα ενός Έλληνα σχεδιαστή που επιμένει να ξεσπά δημιουργικά με μια δική του διάλεκτο στο ντιζάιν και που στοχεύει να ντύνει αποκλειστικά σταρ που θέλουν ένα εντυπωσιακό ρούχο που θα λάμψει για μια μόνο βραδιά, για την ακρίβεια, για λίγες ώρες. Και αν η Cher δεν είχε φορέσει Bob Mackie στη βραδιά των Όσκαρ, και είχε φορέσει Έλληνα σχεδιαστή; Ποτέ δεν είναι αργά για αόρατες κλωστές στη μόδα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com