Στο Cookomela Grill τρώμε σουβλάκια χωρίς τύψεις

amanita-grill
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2018

Αν μέχρι τώρα τρώγατε σουβλάκι και σας… έτρωγαν οι τύψεις τόσο για τις θερμίδες, όσο και γιατί ο χορτοφάγος μέσα σας προσπαθεί να αντισταθεί αλλά δεν μπορεί, σας βρήκαμε τη λύση: λέγεται Cookomela Grill και βρίσκεται στα Εξάρχεια.

Δεν θα σας ξεγελάσουμε. Οι φανατικοί του καθαρόαιμου σουβλακιού πιθανόν να μην καταλάβετε γιατί να υπάρχει σουβλάκι χωρίς κρέας εκεί έξω στο σύμπαν. Οι υπόλοιποι, όμως, αυτοί που τα τελευταία χρόνια έχετε αναπτύξει μια ευαισθησία απέναντι στα ζώα και το ενεργειακό σας αποτύπωμα σε τούτον εδώ τον πλανήτη, αλλά και όσοι προσέχετε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας, τότε σίγουρα έχετε αποθηκεύσει στα αγαπημένα το Cookomela Grill, το νέο σουβλατζίδικο των Εξαρχείων που έρχεται να κάνει μια vegan πρόταση στο σουβλάκι, στην πιο σκληροπυρηνική περιοχή της Αθήνας.

Στόχος του Cookomela Grill είναι να μοιραστεί αγαπημένες και οικείες γεύσεις στο χέρι, τρέφοντας το σώμα, με κύριο υλικό το μανιτάρι και κουζίνα που στηρίζεται στη μεσογειακή, φυτική διατροφή. Τα υλικά έρχονται από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς με κριτήριο τόσο τη γεύση, όσο και την ποιότητα, ενώ βασική προϋπόθεση είναι οι προμηθευτές  των υλικών να ενστερνίζονται τις βιολογικές πρακτικές, αλλά και το σεβασμό στη φύση και σε όλα τα έμβια όντα, με στόχο το σουβλάκι τους να αφήνει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Χρησιμοποιούνται, μάλιστα ανακυκλώσιμες, βιοδιασπώμενες συσκευασίες, καθώς και καθαριστικά φιλικά προς το οικοσύστημα, χωρίς δοκιμαστικές εφαρμογές και πειράματα σε ζώα.

Ας πάμε όμως στο ψητό, το οποίο δεν είναι γύρος χοιρινό, αλλά γύρος μανιταριών από μανιτάρια πορτομπέλο ή πλευρώτους, ο οποίος κυκλοφορεί σε δύο βερσιόν: Red με γύρο (ναι, ακόμα μανιταριών εννοούμε), φυτική μαγιονέζα, αβοκάντο, σάλτσα ντομάτας, πατάτες και σαλάτα και Yellow με τα ίδια, μόνο που αντί για σάλτσα ντομάτας έχει σπιτική μουστάρδα. Δεν θέλετε γύρο; Κανένα πρόβλημα. To Kebab με σουτζουκάκια φακής, τυρί κρέμα αμυγδάλου, σάλτσα ντομάτας και σαλάτα περιμένει, όλα με κόστος 2,5 ευρώ. Κι επειδή καλοκαίρι έρχεται, δεν θα μπορούσε να λείπει μια σαλάτα, όπως η Vegan Daco Salad,  όπως και οι τηγανητές πατάτες, που εν προκειμένω είναι χειροποίητες και προσεγμένες.

Κάτι μας λέει ότι με το Cookomela Grill πολλοί φανατικοί, παραδοσιακοί σουβλακοφάγοι θα αλλαξοπιστήσουν και θα τους πιάσουμε να τρώνε στα κρυφά γύρους από μανιτάρια και κεμπάπ από φακές...

Info
Θεμιστοκλέους 43-45 Εξάρχεια
211 182 2343
ανοιχτά καθημερινά 15.00-23.00, εκτός Κυριακής

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ