Στη Julia Louis-Dreyfus το βραβείο Mark Twain

Julia-louis-dreyfus Jordan Strauss
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2018

Το βραβείο Mark Twain απονέμεται κάθε χρόνο σε κωμικούς που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην αμερικανική κοινωνία.

Έχοντας κατακτήσει τη μικρή οθόνη με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη σειρά «Veep», η Julia Louis-Dreyfus έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, με πιο πρόσφατο το βαρυσήμαντο βραβείο Mark Twain. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts σε κωμικούς για την προσφορά και την επίδρασή τους στην αμερικανική κοινωνία, με το χιούμορ τους.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Louis-Dreyfus σχολίασε πως η είδηση της βράβευσης της φαίνεται «εξωφρενικά συναρπαστική». Η επίσημη τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον. Το βραβείο δόθηκε για πρώτη φορά το 1998 και στο παρελθόν το έχουν λάβει οι Richard Pryor, Whoopi Goldberg, Tina Fey, Steve Martin και Will Ferrell, μεταξύ άλλων.

Η νέα τιμή για την Louis-Dreyfus έρχεται μετά τα έξι συνεχόμενα Emmy που έχει λάβει για την ερμηνεία της ως πρόεδρος Selina Meyer και άλλα εννέα βραβεία SAG –επιδόσεις ρεκόρ. Δικαίως θεωρείται ως μια από τις πιο ποιοτικέςς σύγχρονες κωμικούς στην Αμερική.