Υγιεινές λύσεις όταν έχουμε λιγούρα για κάτι αλμυρό

pop-korn
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Όσο κι αν μας τονώνει και τα κάνει όλα πιο νόστιμα, το υπερβάλλον αλάτι μπορεί να μας βλάψει μακροπρόθεσμα, ενώ όσοι πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, πρέπει να το προσέχουν στη διατροφή. Υπάρχουν, όμως, τροφές για να καταπολεμήσουμε τις λιγούρες για αλμυρά σνακ.

Οι περισσότεροι προσλαμβάνουμε αρκετό αλάτι από τη διατροφή μας, πολλές φορές κρυμμένο μέσα μερικές φορές που δεν αντιλαμβανόμαστε. Παρ' ολ' αυτά συχνά νιώθουμε ότι θέλουμε κι άλλο, ειδικά όταν χάνεται νάτριο μέσω του ιδρώτα. 

Όταν νιώσετε λαχτάρα για κάτι αλμυρό, αρχικά πιείτε ένα ποτήρι νερό. Μερικές φορές οι λιγούρες για αλμυρά σνακ, είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης. Δώστε στον εαυτό σας περίπου 10 λεπτά και αν η λιγούρα δεν περάσει, δοκιμάστε τις παρακάτω υγιεινές εναλλακτικές. 

Σπιτικά ποπ κορν: Προτιμήστε να τα φτιάχνετε μόνοι σας αποφεύγοντας το βούτυρο και το πολύ αλάτι. Αντ' αυτού, πασπαλίστε τους κανέλα, σκόρδο σε σκόνη ή κόκκινο πιπέρι.

Ξηροί καρποί και σπόροι: Από τη μία είναι πλούσιοι σε θερμίδες και λίπος, ταυτόχρονα, όμως, μπορούν να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα μας για αλάτι. Είναι επίσης πλούσιοι σε πρωτεΐνες και περιέχουν καλά λιπαρά, συμπεριλαμβανομένων των ω-3 λιπαρών οξέων. 

Τουρσί: Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας τουρσί, με άπειρες επιλογές, όπως κουνουπίδι, αγγουράκια, κάππαρη, πιπεριές, καρότα, μικρές ντοματούλες κ.ά. Αν αγοράσετε έτοιμο, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα σχετικά με την ποσότητα του αλατιού που περιέχει.

Κουλούρια ολικής άλεσης: Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορα είδη, όπως πολύσπορα κριτσίνια, pretzels ολικής άλεσης κ.ά. Βουτήξτε τα σε αρωματισμένο χούμους ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί και η λιγούρα σας για αλμυρό θα φύγει.. ανώδυνα.

Προτιμάτε το θαλασσινό αλάτι αντί του επιτραπέζιου αλατιού, καθώς διατηρεί το μαγνήσιο, το ασβέστιο και τα άλλα ιχνοστοιχεία που εκ φύσεως περιέχει.