«Χαμηλές πτήσεις» για τον Han Solo στα box office

star-wars-solo-alden-ehrenreich
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2018

Ανησυχίες στην Disney και τη Lucasfims για τα απογοητευτικά έσοδα της πρώτης εβδομάδας προβολής του «Solo».

Τα πρώτα νούμερα από τη νέα ταινία «Star Wars» με επίκεντρο τον Han Solo είναι σχετικά απογοητευτικά για την Disney, η οποία είχε υψηλές προσδοκίες για τη νέα προσθήκη στην ανθολογία αυτοτελών ταινιών. Αναλυτές είχαν προβλέψει πως η ταινία θα είχε έσοδα της τάξης των 130 με 150 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τετραήμερο, αλλά τελικά κυμάνθηκαν στα 103 εκατομμύρια δολάρια.

Το έλλειμμα των περίπου 30 εκατομμυρίων μπορεί να φαντάζει σχετικά «μικρό», αλλά προκαλεί ανησυχίες στους υπεύθυνους της Disney και της Lucasfilm, καθώς δείχνει πως το κοινό δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένο με την ταινία. Ενδεικτικά, η τελευταία (και αμφιλεγόμενη) ταινία της κεντρικής σειράς των «Star Wars» έσπασε τα ταμεία με τις παγκόσμιες εισπράξεις στο άνοιγμά της να είναι 230 εκατομμύρια δολάρια, ενώ του «Solo» 148 εκατομμύρια δολάρια.

Η Disney περίμενε καλύτερες επιδώσεις από το «Solo: A Star Wars Story».

Ο υπεύθυνος διανομής της Disney, Dave Hollis, σχολίασε στο Hollywood Reporter πως υπάρχει ένα θέμα «συχνότητας» και κατά πόσο ο κόσμος είναι διατεθειμένος να πάει στον κινηματογράφο για να δει άλλη μια ταινία. Ο προγραμματισμός της πρεμιέρας του «Solo» άλλωστε σηκώνει κουβέντα, αφού κυκλοφόρησε μόλις πέντε μήνες μετά το «Οι τελευταίοι Τζεντάι». Παράλληλα, η νέα ταινία της Lucasfilm έχει αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από τις αναμενόμενες εμπορικές επιτυχίες «Deadpool 2» και «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας», που συνεχίζουν να προβάλλονται στις αίθουσες.

Παρά πάντως τα προβλήματα και την χλιαρή υποδοχή από το κοινό, το «Solo» έχει και τους θαυμαστές του, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο original Han Solo, ο Harrison Ford. Ο βετεράνος ηθοποιός φέρεται να είναι ενθουσιασμένος με την νέα ταινία, τόσο για την δουλειά του Ron Howard, όσο και για την ερμηνεία του «αντικαταστάτη» του Alden Ehrenreich.