Αποκαθήλωση της Roseanne Barr μετά από ρατσιστικό παραλήρημα στο Twitter

roseanne-barr-John-goodman
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Το ABC προσπαθεί να βρει τρόπους να συνεχίσει την πετυχημένη σειρά «Roseanne» χωρίς την πρωταγωνίστριά της.

Η σειρά «Roseanne» αποτελεί την πιο δημοφιλή σειρά με σενάριο του τηλεοπτικού δικτύου ABC και πρόσφατα επέστρεψε στην μικρή οθόνη, αλλά το μέλλον της πλέον είναι αβέβαιο. Η σειρά μεσουράνησε στις αρχές των 1990s καθώς παρουσίαζε κατά έναν ρεαλιστικό τρόπο τη μέση αμερικάνικη οικογένεια της εργατικής τάξης. Έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο της κύκλο μετά από εννέα σεζόν το 1997, η σειρά επέστρεψε το 2018 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και το ABC να κάνει σχέδια για άλλη μια σεζόν.

Τα σχέδια όμως άλλαξαν απότομα και το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε πως δε θα συνεχίσει, λόγω μιας σειράς ρατσιστικών αναρτήσεων στο Twitter της πρωταγωνίστριας, Roseanne Barr. Πιο συγκεκριμένα, η 65χρονη ηθοποιός χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Valerie Jarrett – πρώην αξιωματούχου στην κυβέρνηση του Barack Obama. Ο πρόεδρος του ABC σχολίασε πως τα σχόλια της Barr είναι «αποτρόπαια, απεχθή και σε αντίθεση με τις αξίες» του τηλεοπτικού δικτύου.

Invision/AP / Jordan Strauss

Η ηθοποιός ζήτησε συγνώμη, αλλά δεν έπεισε τους ιθύνοντες στο ABC.

Η ηθοποιός προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις της, ζητώντας συγγνώμη για το «κακό χιούμορ» της και ισχυριζόμενη πως έκανε τις επίμαχες αναρτήσεις υπό την επήρεια του ηρεμιστικού χαπιού, Ambien. Οι εξηγήσεις και δηλώσεις μετάνοιας της Barr όμως δεν φαίνεται να έπεισαν, καθώς έχει κάνει πολλά αντίστοιχα σχόλια στο πρόσφατο παρελθόν. Μάλιστα, η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi που παρασκευάζει το συγκεκριμένο χάπι απάντησε καυστικά στην Barr πως «ο ρατσισμός δεν συγκαταλέγεται στις παρενέργειες» του Ambien.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση σχετικά με τα σχόλια της Barr, οι ιθύνοντες του τηλεοπτικού δικτύου φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν την πετυχημένη σειρά χωρίς την πρωταγωνίστριά της. Άρθρο του TMZ αναφέρει πως πολλά μέλη του καστ έχουν εχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συνεχίσουν, με τη σειρά ενδεχομένως να εστιάζει πάνω σε έναν διαφορετικό χαρακτήρα, ενώ το Hollywood Reporter αναφέρει πως το ABC είναι «ανοιχτό σε προτάσεις». Κάτι τέτοιο έγινε άλλωστε στην περίπτωση του «House of Cards» μετά την αποπομπή του Kevin Spacey.

Πέραν όμως του πώς θα συνεχίσει ενδεχομένως η σειρά χωρίς τον κεντρικό της χαρακτήρα, το ABC προσπαθεί να βρει την κατάλληλη φόρμουλα ώστε να απεμπλακεί από την Barr για να μην έχει οικονομικά κέρδη από τη σειρά. Η ηθοποιός είχε ρόλο εκτελεστικού παραγωγού και ο χαρακτήρας της Roseanne Conner θεωρείται δημιουργία της. Αυτό ενδεχομένως να είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» για το μέλλον της σειράς.