Επιβεβαιώνονται οι δυσμενείς προβλέψεις για το «Solo: A Star Wars Story»

solo-a-star-wars-story-han-solo-chewbacca
ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Οι αλλαγές πίσω από την κάμερα, το τεράστιο μπάτζετ και το κακό timing έφεραν την πρώτη αποτυχία επί Disney.

Όλα τα καλά φτάνουν σε ένα τέλος και έτσι το «Solo» αποτελεί την πρώτη ταινία «Star Wars» που θεωρείται εμπορική αποτυχία, σύμφωνα με τα δεδομένα των box office. Οι επιδόσεις μετά από δύο εβδομάδες προβολής στις αίθουσες έχουν προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην Disney.

Ο Alden Ehrenreich υποδύεται τον Han Solo στα νεανικά του χρόνια.

Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας προβολής της ταινίας στις αμερικάνικες αίθουσες, οι εισπράξεις ήταν κατά 30 εκατομμύρια μικρότερες από τις προβλέψεις της Disney. Στη δεύτερη εβδομάδα όμως οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 29,3 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντας βουτιά 65%. Η εμπορική αποτυχία της ταινίας φαίνεται πιο ξεκάθαρη σε δύο γραφικές παραστάσεις που ετοίμασε ο αρθρογράφος του Buzzfeed, Adam B. Vary, όπου συνέκρινε τις εισπράξεις του «Solo» με αυτές των άλλων τριών ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει επί Disney.

Τα πράγματα όμως δεν είναι πολύ καλύτερα και στις υπόλοιπες αγορές, αφού μέχρι στιγμής οι παγκόσμιες εισπράξεις κυμαίνονται μόλις στα 115,3 εκατομμύρια δολάρια. Με ακόμα περισσότερα blockbuster να έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι (όπως η συνέχεια του «Jurassic World») το «Solo» θα έχει ακόμα πιο σκληρό ανταγωνισμό. Έχοντας ένα μπάτζετ που ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια, υπάρχουν αμφιβολίες για την κερδοφορία της ταινίας.

Ο Vary στη συνέχεια εκτιμά πως η αντικατάσταση του σκηνοθετικού δίδυμου, Phil Lord και Chris Miller, είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που το «Solo» δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Disney. Πέραν των ανησυχιών που προκάλεσε στις τάξεις των φανς του «Star Wars», ο ερχομός του Ron Howard είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να γυριστούν ξανά πολλές σκηνές, γιγαντώνοντας έτσι το μπάτζετ. «Σε αυτό το σημείο, η Disney και η Lucasfilm πρέπει να αναρωτιούνται εάν η εκδοχή των Lord και Miller θα έβγαζε τα ίδια ή περισσότερα λεφτά» σημειώνει ο αρθρογράφος.