Υπέρ του #MeToo δηλώνει ο Woody Allen

woody-allen Lucas Jackson
ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Παράλληλα θεωρεί άδικο που τον βάζουν στην ίδια κατηγορία με περιπτώσεις όπως του Harvey Weinstein.

O Woody Allen δήλωσε σε μια νέα συνέντευξή του πως είναι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo, παρά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από τη θετή κόρη του, Dylan Farrow. Ο σκηνοθέτης έκανε τις δηλώσεις στην εκπομπή ειδήσεων «Periodismo Para Todos» της Αργεντινής.

«Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo», δήλωσε ο Allen, σημειώνοντας πως στα πενήντα χρόνια καριέρας στον χώρο του θεάματος δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά από ηθοποιούς με τις οποίες έχει συνεργαστεί. Η αλήθεια είναι ότι πολλά μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, όπως η Diane Keaton, ο Alec Baldwin και η Kate Winslet έχουν στηρίξει τον Woody Allen, αλλά τους τελευταίους μήνες πολλοί τον έχουν αποκηρύξει, όπως ο Colin Firth, η Greta Gerwig, και η Ellen Page.

Invision/AP / Evan Agostini

Η Dylan Farrow ισχυρίζεται πως ο Woody Allen την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν επτά ετών.

Όπως είναι φυσικό, ο δημοσιογράφος της εκπομπής αναφέρθηκε στις σοβαρές καταγγελίες της θετής του κόρης Dylan Farrow, η οποία ισχυρίζεται πως ο Allen την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν επτά ετών. Ο σκηνοθέτης απάντησε πως είναι «άδικο» που η περίπτωση του συσχετίζεται με αυτές όπως του Harvey Weinstein. Πιο συγκεκριμένα, ο Allen εξέφρασε την ενόχλησή του που τον βάζουν στην ίδια κατηγορία με «ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για κακοποίηση από 20, 50, 100 γυναίκες – εγώ κατηγορήθηκα από μια γυναίκα σε υπόθεση επιμέλειας τέκνου, η οποία εξετάστηκε και αποδείχτηκε πως ήταν αναληθής».

Ο 82χρονος σκηνοθέτης αναφέρεται στις κατηγορίες αποπλάνησης που είχε αντιμετωπίσει το 1993. Στην έρευνα που ακολούθησε το νοσοκομείο Yale-New Haven και οι πολιτειακές αρχές της Νέας Υόρκης δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Πρόσφατα, η Dylan Farrow μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που ισχυρίζεται ότι υπέστη, με τον Woody Allen να απαντά πως η θετή μητέρα της Mia Farrow την έχει «δασκαλέψει», στο πλαίσιο του άσχημου χωρισμού τους.