Ταινίες της εβδομάδας (7/6/2018)

Jurassic-world-fallen-kingdom
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο Ιούνιος μας υποδέχεται με νέες ταινίες, που προσφέρουν περιπέτεια, γέλιο και δραματικές στιγμές.

«Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» (Jurassic World: Fallen Kingdom)
Έχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν και αποκαλύπτεται μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.
Σκηνοθεσία: Directors: J.A. Bayona, Σενάριο: Colin Trevorrow και Derek Connolly, Ερμηνεύουν: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum και Toby Jones.

«Με Αγάπη, Σάιμον» (Love, Simon)
Όλοι αξίζουν μια μεγάλη ιστορία αγάπης. Για τον 17χρονο Σάιμον Σπάιερ, όμως, τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο πολύπλοκα: ακόμα δεν έχει πει στους γονείς ή στους φίλους του πως είναι ομοφυλόφιλος και δεν έχει ιδέα για την πραγματική ταυτότητα του ανώνυμου συμμαθητή του που έχει ερωτευτεί μέσω διαδικτύου. Η προσπάθεια να λύσει αμφότερα τα προβλήματα αποβαίνει αστεία, τρομακτική και του αλλάζει μια για πάντα τη ζωή.
Σκηνοθεσία: Greg Berlanti, Σενάριο: Elizabeth Berger, Isaac Aptaker και Becky Albertalli, Ερμηνεύουν: Katherine Langford, Nick Robinson, Jennifer Garner και Josh Duhamel.

«Βασικός ύποπτος» (Spinning Man)
O Έβαν Μπερτς είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Έχει μία φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή με τη γυναίκα του Έλεν και τα δύο παιδιά τους. Όμως, το παρελθόν του Έβαν κρύβει μια σειρά από ακατάλληλες σχέσεις με φοιτήτριες. Έχοντας ήδη αναγκαστεί να μετακομίσει λόγω αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οικογένεια θα καταρρεύσει, όταν ο Έβαν θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισης μιας νεαρής φοιτήτριας. Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Μάλοϊ αναλαμβάνει την υπόθεση και παλεύει να ανακαλύψει την αλήθεια, πριν το επόμενο χτύπημα του Έβαν. Η πάντα υποστηρικτική Έλεν, αρχίζει να χάνει την πίστη της, καθώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Εντωμεταξύ, ο Έβαν προσεγγίζει μια όμορφη φοιτήτρια, την Άννα με σκοπό να γίνει η επόμενη ερωμένη ή το επόμενο θύμα του.
Σκηνοθεσία: Simon Kaijser, Σενάριο: Matthew Aldrich, Ερμηνεύουν: Guy Pearce, Odeya Rush, Pierce Brosnan και Minnie Driver.

«Κορίτσι για φίλημα» (I Feel Pretty)
Ύστερα από ένα ατύχημα στο γυμναστήριο, η Ρενέ ξυπνάει στα αποδυτήρια και συνειδητοποιεί ότι κάτι έχει συμβεί: τα πόδια της δείχνουν πιο γυμνασμένα από ποτέ, τα μαλλιά της είναι μεταξένια και το πρόσωπό της λαμπερό. Είναι εκθαμβωτική, μόνο που για όλους τους άλλους παραμένει ακριβώς ίδια. Με ανεβασμένη της αυτοπεποίθηση, εξελίσεται επαγγελματικά στην εταιρία καλλυντικών που εργάζεται, βρίσκει έναν όμορφο φίλο και είναι συνεχώς καλεσμένη στα πιο hot parties. Κάποια στιγμή όμως η αυτοπεποίθηση της ξεπερνάει τα όρια σε σημείο που να συμπεριφέρεται απαξιωτικά σε αυτούς που δεν είναι προικισμένοι από την φύση τους, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι άλλοι σε αυτήν. Τελικά που κρύβεται η πραγματική ομορφιά;
Σκηνοθεσία και σενάριο: Abby Kohn και Marc Silverstein, Ερμηνεύουν: Amy Schumer, Michelle Williams, Tom Hopper και Rory Scovel.

«Γκοντάρ, αγάπη μου» (Le Redoutable)
Παρίσι 1967: Ο Jean-Luc Godard, ο πιο διάσημος κινηματογραφιστής της γενιάς του γυρίζει το La Chinoise με τη γυναίκα που αγαπά, την 20 χρόνια μικρότερη του Anne Wiazemsky. Ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι καθώς είναι, παντρεύονται. Αλλά οι κακές κριτικές που παίρνει η ταινία οδηγούν τον δημιουργό στην ενδοσκόπηση. Ο Μάης του 1968 θα εντείνει τη διεργασία και η κρίση που περνάει ο Jean-Luc θα τον αλλάξει σε βάθος. Από διάσημος σκηνοθέτης θα μετατραπεί σε μαοϊστή περιθωριακό καλλιτέχνη, εξίσου παρεξηγημένο όσο και ακατανόητο.
Σκηνοθεσία Michel Hazanavicius, Σενάριο: Michel Hazanavicius και Anne Wiazemsky, Ερμηνεύουν: Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo και Micha Lescot.

«Στο βαθύ γαλάζιο» (Submergence)
Η Ντανιέλ Φλάντερς και ο Τζέιμς Μορ συναντιούνται τυχαία σε ένα απομονωμένο και ειδυλλιακό ξενοδοχείο στη Νορμανδία. Εκεί ερωτεύονται και όταν έρχεται η ώρα να αφήσουν το ειδύλλιό τους στη μέση για να προχωρήσουν στις αποστολές που έχουν αναλάβει. Ο Τζέιμς είναι πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που έχει στόχο να εξαρθρώσει μια ομάδα τζιχαντιστών. Η Ντανιέλ είναι μαθηματικός – βιολόγος, που αναζητά την προέλευση της ζωής στον πλανήτη. Η αποστολή του Τζέιμς δεν πάει καλά και πιάνεται όμηρος. Εκείνη πρέπει να κατέβει στον πυθμένα του ωκεανού με το κίτρινο υποβρύχιό της, χωρίς καν να ξέρει αν ο Τζέιμς είναι ακόμα ζωντανός.
Σκηνοθεσία: Wim Wenders, Σενάριο: Erin Dignam και J.M. Ledgard, Ερμηνεύουν: Alicia Vikander, James McAvoy, Alexander Siddig και Jannik Schümann.

«Ακρότητες» (First Reformed)
Ένας πρώην στρατιωτικός ιερέας έχει καταρρεύσει από την θλίψη για το θάνατο του γιού του. Η Μαρία είναι μέλος της εκκλησίας του, της οποίας ο σύζυγος, ένας ριζοσπάστης οικολόγος, αυτοκτόνησε, βαζόντας τον μηχανισμό της πλοκής σε κίνηση.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Paul Schrader, Ερμηνεύουν: Amanda Seyfried, Ethan Hawke, Cedric the Entertainer και Michael Gaston.

«Στις ρεματιές με τα βατόμουρα» (Krasnye polyany)
Εκεί που η ποίηση συναντά την ψυχή το αριστούργημα του Emil Loteanu, σε μια ρομαντική ιστορία αγάπης. Ποτέ μην φοβηθείς την καταιγίδα, την ομίχλη – μόνο το χορτάρι βρίσκεται κάτω από τη λεπίδα της σκαπάνης. Να διαβείς από τον κόσμο, ερωτευμένος με τη ζωή, μέχρι των οστών τον μυελό!
Σκηνοθεσία και σενάριο: Emil Loteanu, Ερμηνεύουν: Mihail Badiceanu, Viktor Chutak, Grigore Grigoriu και Svetlana Toma.