Τι τρώει τελικά ο Morrissey;

morrissey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Απορρίπτει τις ταμπέλες και αποκαλύπτει την (περιορισμένη) δίαιτά του, ενώ χαρακτηρίζει τους vegan «ανώτερα όντα».

Οι συνεντεύξεις του Morrissey τα τελευταία χρόνια τείνουν να προκαλούν αντιδράσεις και σκεπτικισμό στους θαυμαστές του. Εκτός από τις πολωτικές πολιτικές πεποιθήσεις του, ο πρώην τραγουδιστής των Smiths έχει γίνει γνωστός για τις φιλοζωικές και οικολογικές του ευαισθησίες και υπάρχει η αντίληψη πως ακολουθεί μια vegan διατροφή.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού σε μια νέα συνέντευξη του στη Fiona Dowell μέσω Tremr, ο Morrissey απορρίπτει τις ταμπέλες και δηλώνει πως δεν είναι «vegan, χορτοφάγος ή κρεατοφάγος». Αντίθετα, ο Βρετανός τραγουδιστής εξηγεί: «Είμαι απλά ο εαυτός μου, αρνούμαι να φάω οτιδήποτε είχε μητέρα, αυτό είναι προφανές».

Στη συνέχεια ο Morrissey έδωσε περισσότερες πληροφορίες και αποκάλυψε τη σχετικά περιορισμένη και πλούσια σε υδατάνθρακες δίαιτά του. «Πάντα έβρισκα το φαγητό πολύ δύσκολο, γιατί τρώω μόνο ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά και ξηρούς καρπούς…όλα βαριά φαγητά. Δεν μπορώ να φάω τίποτα που έχει γεύση. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάρι, καφέ ή σκόρδο».

Reuters

Εάν τύχει ποτέ και βγάλετε τον Morrissey για φαγητό, φροντίστε να υπάρχει παιδικό μενού και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας μια τοστιέρα.

Ο 59χρονος τραγουδιστής μετά εξήγησε πως νιώθει «μεγάλη απελπισία» όταν πηγαίνει σε εστιατόρια, καθώς αναγκάζεται να περιορίζει τον εαυτό του στα παιδικά γεύματα. «Εάν βρω ψητά φασόλια τότε η βραδιά αποτελεί τεράστια επιτυχία. Εάν με βγάλεις ποτέ για βραδινό, είναι σημαντικό να φέρεις μια τοστιέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Morrissey.

Γνωστός για τις φιλοζωικές του αντιλήψεις, στην κουβέντα αναπόφευκτα έγιναν αναφορές στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. «Η αλήθεια είναι πως οι vegan είναι ανώτερα όντα» τόνισε ο Morisseey, για να αναφερθεί στη συνέχεια σε ένα ντοκιμαντέρ για μια φάρμα με πάπιες που διαθέτει. Στο ντοκιμαντέρ, η παρουσιάστρια σχολιάζει πόσο όμορφα και χαριτωμένα είναι τα παπάκια, για να συμπληρώσει με στωικότητα πως θα σφαγιαστούν όταν γίνουν οχτώ εβδομάδων.

«Αυτό έχουμε να αντιμετωπίσουμε – την παραδοχή ότι τα παπάκια ήταν όμορφα, αλλά δεν επιτρέπεται να ζήσουν πάνω από οχτώ εβδομάδες, επειδή κάποιος θέλει να τους ρουφήξει τα σωθικά. Είναι βάρβαρο» υπογράμμισε ο Morrisey, για να αναρωτηθεί στη συνέχεια εάν ο κόσμος αντιλαμβάνεται πόσο «αμείλικτη» ακούγεται η πρακτική.