Από πότε η εγκυμοσύνη είναι της μόδας;

pregnant-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Από τότε που τα μοντέλα αγάπησαν τη μητρότητα, δε σταμάτησαν να δουλεύουν και να θηλάζουν ακόμη και στην πασαρέλα. Ή στην πρώτη σειρά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η εγκυμοσύνη «πουλάει». Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση στο ότι τελευταία βλέπουμε τόσο συχνά, εμμονικά σχεδόν, αναγνωρίσιμα κορίτσια που έχουν διανύσει χιλιόμετρα στις διεθνείς παραρέλες να ποζάρουν νωχελικά με φουσκωμένη κοιλίτσα και ενισχυμένο μπούστο.

Οίκοι, όπως η Chanel αλλά και η Victoria’s Secret, που θα περίμενε κανείς να θέλουν τα μοντέλα και οι μούσες τους να εμφανίζονται πάντα σαν…γλυπτά, έχουν διαπιστώσει πως κάθε φορά που ένα κορίτσι «φουσκώνει», αυξάνονται και οι πωλήσεις.

Θυμάστε την Demi Moore στο εξώφυλλο του Vanity Fair, γυμνή, έγκυο και εκθαμβωτικά όμορφη; Η Annie Leibovitz πρέπει να είναι εκείνη που έκανε την αρχή το 1991, για να αργήσουν όμως να ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Και είχε χρησιμοποιήσει τα χέρια της για να κρύψει το στήθος της.

Οπότε χαιρόμαστε τώρα που η τάση απενοχοποιεί  τη γυναίκα που αγαπά τη μητρότητα και θέλει να γιορτάσει την αλλαγή στο σώμα της με σύμμαχο τη μόδα. Και επιτέλους μπορεί να φάει και κάτι παραπάνω από σαλάτα κινόα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com