Ο Moby αποφάσισε να πουλήσει ολόκληρη τη συλλογή μουσικής του για καλό σκοπό

moby Chris Pizzello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

«Θα προτιμούσα να τους έχετε εσείς αντί για εμένα, γιατί θα τους ακούσετε και θα τους αγαπήσετε», δήλωσε ο Αμερικάνος μουσικός.

Ο Moby έχει ανακοινώσει πως θα πουλήσει όλους τους δίσκους του, με στόχο να ενισχύσει το Physicians Committee for Responsible Medicine. Η πώληση θα γίνει μέσω διαδικτυακού καταστήματος στο Reverb την Πέμπτη 14 Ιουνίου. Η συλλογή του Moby περιλαμβάνει πολλά σπάνια «διαμάντια» από όλο το φάσμα της μουσικής, από την πρώιμη techno και house, μέχρι πιο punk rock και δικές του κυκλοφορίες, καθώς και πολλά βινύλια που χρησιμοποίησε στα DJ set του.

Στόχος της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι να συνεργαστεί με «υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τη βιομηχανία, την ιατρική κοινότητα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το κοινό, ώστε να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους και τα ζώα». Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση στηρίζει την προώθηση της vegan διατροφής, την εύρεση εναλλακτικών στα πειράματα με ζώα και την ενίσχυση των προτύπων δεοντολογίας και αποτελεσματικότητας στην επιστημονική έρευνα.

YouTube

Τα χιλιάδες βινύλια του Moby θα πωληθούν για να ενισχύσουν την φιλανθρωπική οργάνωση Physicians Committee for Responsible Medicine.

Μιλώντας στο Consequence of Sound για την επικείμενη πώληση των δίσκων του, ο Moby δήλωσε: «Θα προτιμούσα να τους έχετε αντί για εμένα, γιατί αν τους έχετε εσείς, θα τους ακούσετε και θα τους αγαπήσετε. Όλα τα χρήματα θα πάνε στο Physicians Committee for Responsible Medicine, οπότε όλοι κερδίζουν. Εκτός από εμένα βέβαια, γιατί τώρα δεν έχω δίσκους».

 «Αν επιδιώκω τη διαφώτιση, προσπαθώ να το δω σαν ένα παράδειγμα παροδικότητας», δήλωσε ο Moby όταν ρωτήθηκε τι τον παρακίνησε να πουλήσει τη συλλογή του. «Όλα όσα αγαπάμε κάποια στιγμή φεύγουν, οπότε σκέφτηκα γιατί να μην αποτελέσω κομμάτι αυτής της διαδικασίας και να στηρίξω έναν οργανισμό για τον οποίο πραγματικά νοιάζομαι;» εξήγησε χαρακτηριστικά.