10 ταινίες που οι πρωταγωνίστριες παραδίδουν μαθήματα στιλ και ομορφιάς

sex-and-the-city-2
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
VodafoneTV

Σχέση παραδοσιακά στενή με τη μόδα διατηρεί στη διάρκεια της ιστορίας του το σινεμά, τέχνη εκ φύσεως άλλωστε συνδεδεμένη με την εικόνα. Για του λόγου το αληθές, ιδού 10 ταινίες που μπορείς να απολαύσεις στο Vodafone TV, όπου το στυλ κυριαρχεί παραδίδοντας μαθήματα κομψότητας επί της οθόνης.

Οι ενδυματολογικές επιλογές των ηρώων- και κυρίως των ηρωίδων- πολλές φορές διαγράφουν το χαρακτήρα και τη διάθεσή τους, χαράζονται στη μνήμη του κοινού και τελικά καταλήγουν να δημιουργούν fashion icos γεννημένα υπό το φως των πλατό. Το Vodafone TV, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ταινιών διαθέσιμων On demand, μας συστήνει 10 διαχρονικά υπέροχες ηρωίδες για να εντυπωσιάσουν και να εμπνεύσουν με το στιλ τους.  

Sex and the City 2: Το σιγουράκι της λίστας με τις στιλάτες ηρωίδες του σινεμά ονομάζεται Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker). Ενδεχομένως η πιο καλοντυμένη ηρωίδα του σύγχρονου κινηματογράφου ξεκίνησε να εντυπωσιάζει με τις ενδυματολογικές της επιλογές ως αρθρογράφος στην τηλεοπτική οθόνη για να το... τερματίσει στη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά- συγγραφέας πια. Κάθε πλάνο της ταινίας Sex and the City 2 αποτελεί και μια νέα στιλιστική πρόταση, με μόνη σταθερά και σήμα κατατεθέν της Carrie, τα ψηλοτάκουνα, τα οποία αφαιρούνται μόνο για τη βόλτα στην έρημο. Στη δεύτερη ταινία του Sex and the City τα κορίτσια αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και αποφασίζουν να πάνε όλες μαζί ένα ταξίδι στο Άμου Ντάμπι, όπου η ιέρεια του στιλ εμπνέεται από τον αραβικό κόσμο και υιοθετεί outfit πότε αρμονικά ταιριαστό και πότε mix n match, ενώ παράλληλα έχει προλάβει να «κολλήσει» και στο υπόλοιπο καστ το μικρόβιο της εντυπωσιακής εμφάνισης με αποτέλεσμα τα κοστούμια της ταινίας να κοστίσουν περί τα 10 εκατ. δολάρια.

Ο Διάβολος Φοράει Prada: «Μπορείτε να συλλαβίσετε τη λέξη Gabbana;» ρωτάει η Andy (Anne Hathaway) στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada όταν μιλώντας στο τηλέφωνο προσπαθεί να γράψει το μήνυμα για τη διευθύντριά της από τον οίκο Dolce&Gabbana,- προφανώς. Η ατάκα αυτή είναι επαρκής για να δηλώσει το πόσο άσχετη με τη μόδα είναι η Andy όταν πηγαίνει να εργαστεί σε διάσημο περιοδικό μόδας. Στην ταινία η μόδα είναι στο πρώτο πλάνο, πραγματεύεται άλλωστε το εργασιακό περιβάλλον ενός περιοδικού μόδας. Και παρόλο που η Andy αρχικώς διαπράττει πολλαπλά στιλιστικά ατοπήματα, στη διάρκεια της ταινίας καταφέρνει να διαμορφώσει μοδάτο και σικ ενδυματολογικό χαρακτήρα με τα office look κομμάτια, το ασπρόμαυρο deal και τις σικ τουαλέτες.

 Yves Saint Laurent: Σε μια ταινία που πραγματεύεται τη ζωή ενός μεγάλου σχεδιαστή είναι φυσικό να μπαινοβγαίνουν υπάρξεις με ενδιαφέρουσες στιλιστικές προσεγγίσεις. Στη βιογραφική ταινία Yves Saint Laurent όμως, το μοντέλο Victoire Doutreleau (Charlotte Le Bon) κατέχει ξεχωριστή θέση. Η μούσα του σχεδιαστή έχει χώρο στην προσωπική του ζωή αλλά εκεί που βασιλεύει είναι στην πασαρέλα όπου βαδίζει σταθερά και με διακριτική έπαρση για να θυμίσει μια πιο δυναμική και τολμηρή Audrey Hepburn, που δε διστάζει να κόψει τα μαλλιά της φέρνοντας πονοκέφαλο στον σχεδιαστή. Η Victoire Doutreleau  παίζει με «απλά υλικά», τα φορέματά της δηλαδή είναι λιτά, κομψά και τα αναδεικνύει με αξεσουάρ και χτενίσματα εποχής.

Η Αόρατη Κλωστή:  Είναι δύσκολο να σκεφτείς την Alma (Vicky Krieps) από την Αόρατη Κλωστή χωρίς να φοράει μια εκπληκτική τουαλέτα από μετάξι ή βελούδο. Μπορεί η ταινία να μιλάει για τη ζωή του Reynolds Woodcock, ενός σχεδιαστή μόδας της υψηλής κοινωνίας και των γαλαζοαίματων στο Λονδίνο του ’50, ωστόσο η μεγάλη αποκάλυψη είναι η Alma, η κοπέλα που ανακαλύπτει ο σχεδιαστής σε ένα καφέ και θα μεταμορφωθεί σε μούσα και ερωμένη του. Ήρεμη και ντροπαλή, αυτόνομη και σιγανά δυναμική είναι λες και φοράει πάνω της ολόκληρη την αισθητική της ταινίας αποθεώνοντας τη φθινοπωρινή χρωματική παλέτα του κυπαρισσί, του μπορντό και του καφέ διατηρώντας όμως πάντα το στοιχείο της απλότητας. Γίνεται αυτό φορώντας τουαλέτες και ιδιαίτερες δημιουργίες; Η Alma το έκανε!

 

Red Sparrow: Το κόκκινο είναι σίγουρα το χρώμα της μπαλαρίνας Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) στην ταινία. Η Dominika ,έπειτα από ένα ατύχημα, δεν μπορεί να συνεχίσει την καριέρα της και αποφασίζει να γίνει κατάσκοπος για να καταφέρει να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της. Για το καινούριο της επάγγελμα επιβάλλεται να υιοθετήσει πολλά διαφορετικά στιλ, από το σέξι κατασκοπικό που στόχο έχει να αποπλανήσει (η εμφάνιση με το κόκκινο φόρεμα και το βαθύ ντεκολτέ είναι χαρακτηριστική) μέχρι το καθημερινό και άνετο που στόχο έχει να διευκολύνει την ίδια τη διαδικασία του... stalking. Ούτως ή άλλως όμως η ταινία βασίζεται κατά κύριο λόγο στο σώμα της ηρωίδας, οπότε η γκαρνταρόμπα και το hairstyle της Dominika αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Το Vodafone TV διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ταινιών που σε φέρνει σε επαφή με αγαπημένες πρωταγωνίστριες και ξεχωριστούς πρωταγωνιστές, και το καλοκαίρι, είτε το περνάς με θέα τη θάλασσα, είτε παραμείνεις στην πόλη, σου δίνει μια τεράστια ευκαιρία: Να παρακολουθήσεις ιστορίες αγάπης, άλλες με κοινωνικό περιεχόμενο, με χαρακτήρα περιπέτειας ή αστυνομικό, αλλά και κωμωδίες που ταιριάζουν γάντι στην εποχή. Και όχι μόνο! Μπορείς να κάνεις catch up σε όλες εκείνες τις σειρές που τον χειμώνα δεν πρόλαβες να παρακολουθήσεις και με τις νέες σεζόν έχεις μείνει πίσω στις εξελίξεις. Και για τα παιδιά; Υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ποιοτική, βραβευμένη ταινία με ήρωες για παιδιά; Και μεταξύ μας… οι παιδικές ταινίες είναι μια καλή λύση για τα πρωινά που τα πιτσιρίκια δεν έχουν σχολείο και ως τη μέρα των διακοπών, κάπως πρέπει να απασχοληθούν. Πλούσιο περιεχόμενο για να βλέπουν όλοι αυτό που θέλουν, τη στιγμή που θέλουν!

Ζευγάρια στα βαθιά: Σε μια ταινία που τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα μπικίνι, οι παραλίες και τα συζυγικά προβλήματα, η Lucy (Kristin Davis) καταφέρνει να ξεχωρίσει, κυρίως με τα ιδιαίτερα μαγιό της. Το μεταλιζέ της μπικίνι στην ταινία σού μένει στο μυαλό, αν και όταν η κουβέντα έχει να κάνει με μεταλιζέ στοιχεία και εκκεντρικά μαγιό σίγουρα κερδίζει τη μάχη ο Salvadore (Carlos Ponce). Η Lucy, παρόλο που στην ταινία υιοθετεί ανάλαφρο στιλ, φροντίζει το μαλλί να μένει αψεγάδιαστο, λες και το σώμα μόνο είναι στη θάλασσα, ενώ όταν αποφασίζει να κάνει glamour εμφάνιση ρίχνει το βάρος στο ντεκολτέ. 

7 μέρες στην Αβάνα: Μέσα από τις επτά ιστορίες που συναποτελούν την ταινία, στιλιστικά ξεχωρίζει η ηρωίδα της Τετάρτης (μιας και για κάθε μέρα παρακολουθούμε μια διαφορετική ιστορία). Στην ιστορία με τον τίτλο «La Tentación de Cecilia» βλέπουμε τη Cecilia (Melvis Santa Estevez), μια ταλαντούχα Κουβανή τραγουδίστρια η οποία βρίσκεται σε δίλλημα: να μείνει στην Κούβα με τον φίλο της ή να δεχτεί την επαγγελματική πρόταση που της γίνεται και να φύγει; Το στιλ της Cecilia είναι απλό, καθημερινό. Φοράει αέρινα φορέματα και τζην, όμως το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα σγουρά μαλλιά της που προσθέτουν μια αίσθηση ανεμελιάς (σε πλήρη αντίθεση μάλιστα με την εσωτερική κατάσταση αφού βρίσκεται σε σύγχυση) και φυσικά τα σκουλαρίκια- κρίκοι και τα αξεσουάρ στα μαλλιά (τυπικό στιλ για Κουβανή). Την απλότητα αυτή της καθημερινής της εμφάνισης τη διατηρεί ως ένα βαθμό και επάνω στη σκηνή, μόνο που εκεί μεταμορφώνεται στη σέξι σικ εκδοχή της.

Οι Μεγάλοι: Στο περιβάλλον της ταινίας «κυριαρχούν» οι ανδρικοί χαρακτήρες, όμως η Roxanne (Salma Hayek) είναι πρόθυμη να κλέψει την παράσταση από τους ούτως ή άλλως αδιάφορους στιλιστικά άνδρες της ιστορίας (με εξαίρεση το χαρακτήρα του Rob που είναι μια εκκεντρική παρουσία). Η Roxanne είναι η σύζυγος του Lenny (Adam Sandler), ο οποίος έχει τη φαεινή ιδέα, έπειτα από μια κηδεία, να περάσουν το Σαββατοκύριακό τους με την παλιοπαρέα που έχει να δει χρόνια. Σχεδιάστρια μόδας στο επάγγελμα δε θα μπορούσε να μην ξέρει πώς να ντυθεί κομψά με μικρές δόσεις υπερβολής και πολλά σικ στοιχεία, ενώ δείχνει να γνωρίζει καλά τη χρωματική παλέτα που αναδεικνύει τη μελαχρινή επιδερμίδα της. Παρόλα αυτά, μετά την ταινία, αν προσπαθήσεις να τη θυμηθείς, στο μυαλό χαράσσεται η casual εμφάνισή της με t-shirt και τζην.

Οι βασιλιάδες της Μυκόνου: Παρόλο που στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ζέτα Μακρυπούλια, γνωστή πρέσβειρα του στιλ εντός και εκτός οθόνης, υπάρχει μια παρουσία στη μυκονιάτικη ιστορία που κλέβει την παράσταση. Ο λόγος για τη Miss Italy (Cosima Coppola), μια παρουσία πανέμορφη, καλλίγραμμη, αλλά απρόσιτη και εσωστρεφή που φοράει πάντα μαύρα. Μαύρα φορέματα, μαύρα μαγιό, μαύρα καπέλα. Λες και επιλέγει το μαύρο για να υποδηλώσει την απροθυμία της να έρθει σε επαφή με τον κόσμο. Γι' αυτό και όταν αρχίζει να ερωτεύεται, τη βλέπουμε να εγκαταλείπει το μαύρο και να ανανεώνεται χάρη στο λευκό.

Maria by Callas: Γνωστή για τις ultra chic εμφανίσεις της που υπακούουν στο κλασάτο στιλιστικό πρότυπο της δουλειάς της αλλά και ολόκληρης εκείνης της εποχής, η Μαρία Κάλλας στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της αποκαλύπτεται μέσα από τις συνεντεύξεις και την προσωπική της αλληλογραφία. Είναι γεγονός πως η Κάλλας όχι μόνο δεν ήξερε πώς να ντυθεί αλλά είχε αρκετά επιπλέον κιλά. Ωστόσο, με θεαματικό τρόπο μπόρεσε να τα ανατρέψει και τα δύο. Έτσι και τα κιλά έχασε και την ιδανική σχεδιάστρια βρήκε που ανακάλυψε ποια στοιχεία μπορούσαν να αναδείξουν τη σιλουέτα της. Το στιλ έκτοτε «στιγμάτισε» κάθε της εμφάνιση (δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα οργανώνονται συχνά εκθέσεις με τα ρούχα και τα αξεσουάρ της). 

Μετά τη θεωρητική γνωριμία με τις πιο καλοντυμένες κινηματογραφικές ηρωίδες, ώρα να τις γνωρίσουμε καλύτερα. Πάρτε θέση στο σαλόνι, ανοίξτε το Vodafone TV, και πάμε για ένα εντατικό…σεμινάριο κομψότητας μέσα από τις ταινίες διαθέσιμες On demand, τη στιγμή που εσύ θες!