Η Adele τραγουδά για τα θύματα του Γκρένφελ

adele
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ένας χρόνος πέρασε από την φονική πυρκαγιά στο δυτικό Λονδίνο που στοίχησε την ζωή σε 72 ανθρώπους.

Πριν από περίπου ένα χρόνο σημειώθηκε μια πυρκαγιά σε μια 24όροφη πολυκατοικία, τον Πύργο του Γκρένφελ στην περιοχή του Κένσινγκτον στο δυτικό Λονδίνου, η οποία στοίχησε την ζωή σε 72 ανθρώπους, ενώ πολλοί ένοικοι έμειναν άστεγοι. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε και επεκτάθηκε η φονική πυρκαγιά είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξει μια δημόσια συζήτηση πάνω στους κανόνες ασφαλείας και να διεξαχθούν έρευνες πάνω στην ευθύνη των τοπικών αρχών και εμπλεκόμενων φορέων.

Ανήμερα της πρώτης επετείου πραγματοποιήθηκε μια ειδική εκδήλωση κοντά στον πύργο του Γκρένφελ για τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων, όπου μια χορωδία ερμήνευσε τα «Bridge Over Troubled Water» και «Lean On Me». Η Adele βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος και τραγούδησε μαζί τους, εμφανώς συγκινημένη.

Από την πρώτη στιγμή η Adele και ο σύζυγος της Simon Konecki βρέθηκαν κοντά στα θύματα της πυρκαγιάς για να τους συμπαρασταθεί. Στις μέρες που ακολούθησαν μετά την πυρκαγιά η Adele επισκέφτηκε τον τοπικό σταθμό της πυροσβεστικής, ενώ τον Αύγουστο διοργάνωσε μια ιδιωτική προβολή της ταινίας «Εγώ, ο απαισιότατος 3» για τα παιδιά του Γκρένφελ.

Η βρετανίδα τραγουδίστρια, η οποία μεγάλωσε στην περιοχή του Τότεναμ, έχει μιλήσει δημόσια για την έλλειψη στήριξης σε όσους επέζησαν, τονίζοντας πως δεν τους έχουν παρασχεθεί τα απαραίτητα, δεν έχουν ενημέρωση και νιώθουν αβοήθητοι. Ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά λιγότεροι από τους μισούς των 256 ενοίκων που έμειναν άστεγοι έχουν βρει μόνιμη κατοικία. Σύμφωνα με τις αρχές, 42 οικογένειες συνεχίζουν να στεγάζονται σε ξενοδοχεία.