Ο Simon Pegg, ο αγώνας ενάντια στην κατάθλιψη και το αλκοόλ

simon-pegg Brian Bettencourt
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

«Όποτε σκέφτομαι την απεριόριστη πίστη του J.J. Abrams σε εμένα, δακρύζω. Πάντοτε στάθηκε δίπλα μου» δήλωσε ο ηθοποιός.

Σε μια εις βάθος συνέντευξη, ο Simon Pegg αποκάλυψε πως έχει αντιμετωπίσει κατάθλιψη και αλκοολισμό. Στο παρελθόν ο Βρετανός ηθοποιός είχε κάνει νύξεις για προβλήματα ψυχική υγείας, αλλά είναι η πρώτη φορά που μιλά ανοιχτά για τις εμπειρίες του.

Ο Pegg έγινε γνωστός στη Μεγάλη Βρετανία χάρη στην κωμική σειρά «Spaced» και τις συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Edgar Wright και τον φίλο του και ηθοποιό, Nick Frost. Μετά το τέλος της σειράς, η συνεργασία των τριών συνέχισε στις καλτ κωμωδίες «Το ξύσιμο των νεκρών», «Καυτοί και άσφαιροι» και «Το τέλος του κόσμου», ενώ ο Pegg εμφανίστηκε στις νέες ταινίες «Star Trek» του J.J. Abrams και τις «Επικίνδυνες αποστολές» με τον Tom Cruise.

Invision/AP / Chris Pizzello

O Nick Frost και ο Simon Pegg αρχικά έγιναν γνωστοί μέσω του «Spaced» και τις συνεργασίες τους με τον Edgar Wright.

Σύμφωνα με τον 48χρονο Pegg, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η καριέρα του άρχισε να παίρνει τα πάνω της. «Είχα κατάθλιψη, πάντα ήμουν επιρρεπής σε αυτή. Αλλά την ίδια στιγμή που ξεκίνησε η άνοδός μου σε κάτι το οποίο συμβατικά θεωρείται επιτυχία, εγώ έπεφτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Όσο συνέχιζε να γνωρίζει ακόμα επιτυχία, δυσκολευόταν να κατανοήσει γιατί «δεν τον γέμιζε» καθόλου. «Δεν ήταν ότι δεν με γέμιζε, ήταν γιατί είχα κατάθλιψη. Δεν ήταν μια διάθεση, ήταν μια κατάσταση» εκτίμησε ο Pegg. Για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψή του ο ηθοποιός στράφηκε στο αλκοόλ, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του στο Comic-Con του 2010, στο πλαίσιο προώθησης της κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας, «Paul». Τότε ο Pegg εξαφανίστηκε «για περίπου τέσσερις μέρες» και συνειδητοποίησε πως χρειαζόταν βοήθεια.

Αφού επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία, έκανε εισαγωγή σε κλινική και έκοψε το αλκοόλ. Ο ίδιος σχολίασε πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κλέφτες πτωμάτων» του John Landis, ήταν «συχνά μεθυσμένος και βαθύτατα δυστυχισμένος». Την εποχή που επελέγη για τον ρόλο του Benji Dunn στις ταινίες των «Επικίνδυνων αποστολών» πλάι στον Tom Cruise, ο ηθοποιός βρισκόταν στα χειρότερά του.

«Με πρόσεξαν και με βοήθησαν να βγω από αυτό το σκοτεινό μέρος και να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι χαρούμενη. Ήμουν καλύτερα όταν τελειώσαμε το “Επικίνδυνη αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα”. Όποτε σκέφτομαι την απεριόριστη πίστη του J.J. [Abrams] σε εμένα, δακρύζω. Πάντοτε στάθηκε δίπλα μου» κατέληξε ο Pegg.