To Il Cortile κάνει τις Σπέτσες ακόμη πιο νόστιμες

poseidonion-grand-hotel
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Το διάσημο ξενοδοχείο των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel, κάνει μια καινούργια γαστριμαργική πρόταση, με το νέο του εστιατόριο Il Cortile.

Οι Σπέτσες αποτελούν τον απόλυτο κοσμοπολίτικο προορισμό του Αργοσαρωνικού, ιδανικό τόσο για Σαββατοκύριακο, όσο και για διακοπές. Από φέτος, μια απόδραση εκεί θα είναι ακόμη πιο νόστιμη, χάρη στη νέα γαστρονομική είσοδο, στο θρυλικό ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel του νησιού.

Με έμπνευση από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του ιστορικού ξενοδοχείου, το Il Cortile γεννήθηκε στην καταπράσινη αυλή του και ανοίγει τις πόρτες του το φετινό καλοκαίρι στo δροσερό χώρο του. Το εκλεκτής ποιότητας κρέας κυριαρχεί στο μενού και συναντά το ιταλικό στοιχείο, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την φρέσκια πρόταση της ομάδας του Ποσειδωνίου με φόντο τα μαγευτικά χρώματα του σπετσιώτικου ηλιοβασιλέματος.

Christos Drazos Photography

Ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός

Ο σεφ του ξενοδοχείου, Σταμάτης Μαρμαρινός, προτείνει μια σειρά από δημιουργίες, όπου η ελληνική πρώτη ύλη έχει την τιμητική της. Tomahawk, Rib-eye και άλλες κοπές από Black Angus με την σφραγίδα της Φάρμας Μπράλου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιλογές που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν αληθινό φίλο του καλού κρέατος. Προτάσεις που πλαισιώνονται από ανάλαφρους συνδυασμούς σε κλασικά πιάτα όπως Mozzarella Burrata με άγρια ρόκα και μπρεζάολα και Vitello Tonnato με λεπτές φέτες απο μοσχάρι και μαγιονέζα τόνου, οι οποίοι επιτρέπουν στα εξαιρετικά υλικά να αναδείξουν την ένταση και την ποιότητά τους.

Όλα αυτά θα μπορέσετε να τα απολαύσετε με καλοκαιρινή διάθεση, σε ένα χώρο ζεστό και οικείο που θα σας θυμίσει τα συναισθήματα της δικής σας αυλής, αλλά παράλληλα κομψό και επιβλητικό, λέξεις που συνάδουν με τη μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτηρίου. Το εστιατόριο βρίσκει τη θέση του στον πλαϊνό χώρο της βεράντας του ξενοδοχείου, με έναν εντυπωσιακό φοίνικα να συνοδεύει το σκηνικό και να προσδίδει ακόμα περισσότερες νότες καλοκαιρινής διάθεσης.

Το ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών όπου θα βρείτε το Il Cortile

Η άφιξη του Il Cortile έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια των αγαπημένων εστιατορίων του ξενοδοχείου, όπως είναι το On the Verandah με ελληνικές δημιουργικές γεύσεις, η Library Brasserie με νοσταλγικά πιάτα από την αστική κουζίνα, το cocktail bar του ξενοδοχείου Palms Bar, καθώς και το Bostani, την farm-to-table εμπειρία στο βιολογικό κτήμα του Ποσειδωνίου.

Info
Poseidonion Grand Hotel
Ντάπια, Σπέτσες
ωράριο λειτουργίας: καθημερινά, 19.30 - 23.30
κρατήσεις: [email protected], 6957507267