Η ζωή του Michael Jackson σε μιούζικαλ

michael-Jackson Cliff Schiappa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Μετά από τα ντοκιμαντέρ, ήρθε η ώρα για μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον «Βασιλιά της Pop».

H Columbia Live Stage και οι κληρονόμοι του Michael Jackson ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας θεατρικής παραγωγής βασισμένης στη ζωή του «Βασιλιά της Pop». Στόχος των παραγωγών είναι να παρουσιάσουν το μιούζικαλ για τον Michael Jackson στο Μπρόντγουεϊ το 2020.

Σκηνοθέτης του μιούζικαλ θα είναι ο Christopher Wheeldon, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Tony καλύτερης χορογραφίας το 2015 για τη δουλειά του στο «An American In Paris». Αντίστοιχα, το βιβλίο της παράστασης θα φέρει την υπογραφή της Lynn Nottage, η οποία έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Pulitzer, ενώ το soundtrack θα περιλαμβάνει ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπητές επιτυχίες του Jackson.

TMZ

O Navi, επαγγελματίας σωσίας του Michael Jackson, είχε ενσαρκώσει τον «Βασιλιά της Pop» στην τηλεταινία «Searching for Neverland».

Η ζωή του Michael Jackson έχει αποτελέσει θέμα πολλών ντοκιμαντέρ και το περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε το «The Last Days Of Michael Jackson» από το τηλεοπτικό κανάλι ABC. Το ντοκιμαντέρ του Jackson ξεκινά από τα πρώτα του χρόνια με τους Jackson 5 και την solo καριέρα του, μέχρι τις comeback συναυλίες λίγο πριν τον θάνατό του το 2009.

Η μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ πάντως υπήρξε αιτία για μηνύσεις από την οικογένεια του Jackson, η οποία θεωρεί ότι οι παραγωγοί δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιώματα χρήσης των τραγουδιών. Η νομική υπηρεσία της Disney, στην οποία ανήκει το κανάλι, απάντησε δηλώνοντας πως τα τραγούδια χρησιμοποιήθηκαν στο ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της «δίκαιης χρήσης».