Το Rotten Tomatoes μηδενίζει το Gotti με τον John Travolta

gotti-John-travolta Brian Douglas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ενδεικτική ήταν η κριτική του Johnny Oleksinski της New York Post, ο οποίος δήλωσε πως θα προτιμούσε ξυπνήσει με ένα κεφάλι αλόγου δίπλα του, παρά να την ξαναδεί.

Η βιογραφική ταινία «Gotti» με τον John Travolta, για τον αρχηγό της αμερικάνικης μαφίας John Gotti, απέσπασε αρνητικές κριτικές, με την ιστοσελίδα Rotten Tomatoes μάλιστα να δίνει στην ταινία τη σπάνια βαθμολογία 0%. Ενδεικτική ήταν η κριτική του Johnny Oleksinski της New York Post, ο οποίος δήλωσε πως θα προτιμούσε ξυπνήσει με ένα κεφάλι αλόγου δίπλα του, παρά να την ξαναδεί.

Οι κακές κριτικές πάντως δεν πτόησαν τους παραγωγούς της ταινίας, οι οποίοι απάντησαν με ένα καυστικό διαφημιστικό τρέιλερ. Στο βίντεο που ανέβασαν στο Twitter, οι παραγωγοί ισχυρίζονται πως «το κοινό αγάπησε την ταινία» και αποκαλούν τους κριτικούς «τρολ που κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο».

«Με κάνει και αναρωτιέμαι εάν ο Τύπος και οι κριτικοί δεν θέλουν να πετύχει η ταινία επειδή εσφαλμένα πιστεύουν πως αποθεώνουμε τον John Gotti» σχολίασε στο Deadline ο Dennis Rice, υπεύθυνος της εκστρατείας marketing του «Gotti». Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας ταινιών για τη μαφία – από τον «Νονό», τον «Σημαδεμένο» και τα «Καλά παιδιά» μέχρι την «Αρπαχτή», τον «Πληροφοριοδότη» και το «American Gangster» – το επιχείρημα του Rice δεν ευσταθεί ιδιαίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κριτικές του κοινού στο Rotten Tomatoes δίνουν στην ταινία μια συνολική βαθμολογία της τάξης του 68%, αποκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ιστοσελίδας, αυτό της αξιοπιστίας. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που έχουν σημειώσει πολλοί επικριτές του Rotten Tomatoes, όπως ο Martin Scorsese. Στην περίπτωση πάντως του «Gotti» οι θετικές κριτικές του κοινού δεν είχαν ιδιαίτερο αντίκτυπο στις εισπράξεις της ταινίας το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του στις αμερικάνικες αίθουσες, καθώς κυμάνθηκαν στα 1,67 εκατομμύρια δολάρια.