Πόσο «πουλάει» το τζάκετ της Melania Trump;

melania-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Αρκεί να δούμε ένα μήνυμα γραμμένο σε ένα χακί τζάκετ. Και να βγουν στην παραγωγή ρούχα που πουλάνε ακτιβισμό, μαζί με πολυτέλεια. Να σπεύσουμε; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

H Πρώτη Κυρία της Αμερικής εμφανίστηκε όπως πάντα τέλεια μακιγιαρισμένη, χτενισμένη, ντυμένη με λευκό τζιν παντελόνι, κλασικά αθλητικά παπούτσια Stan Smith (πώς και αποχωρίστηκε τις μπεζ Louboutin;), για να μας γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη και να έχει τον τελευταίο λόγο…

«I dont really care, do u?», ένα σακάκι, χίλιες λέξεις, και μάλιστα από αλυσίδα καταστημάτων (Zara), για να υπάρξει απάντηση, σχεδόν την ίδια κιόλας ημέρα, από διαφορετικές επωνυμίες ρούχων που σκέφτηκαν τον ακτιβισμό για να ξεχωρίσουν.

I really care

Και είναι από τις φορές που ένα τζάκετ με μήνυμα ή ένα τι-σερτ κοστίζουν περισσότερο από το «πρωτότυπο», όμως έχει σημασία να δούμε πώς καταγράφεται η απογοήτευση και η οργή στην πρόσκληση μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μόδας.

Η εταιρία Wildfang, για παράδειγμα, με το ασπρόμαυρο σλόγκαν, «I really care, don’t you» φρόντισε να επικοινωνήσει την καμπάνια με την υποσημείωση ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για ιδρύματα που παρέχουν νομική υποστήριξη σε όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα.

Το αποτέλεσμα; Μόδα sold-out. Και η απάντηση της Melania; Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου θέλησε να τα…μπαλώσει, λέγοντας πως η φράση απευθυνόταν στους δημοσιογράφους, όμως κανείς δεν πιστεύει πλέον τις εύκολες φράσεις που δεν κάνουν καν ρίμα. Ειδικά από τότε που και ο ακτιβισμός έγινε ξανά της μόδας.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com