Αηδιασμένος ο Gerard Depardieu με τον Τύπο

aidiasmenos-o-gerard-depardieu-me-ton-tupo-gerard-depardieu-me-ton-tupo

Φωτογραφία:ΙΜDb. Ο Gerard Depardieu

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

H πίεση από τον Τύπο και όχι οι φόροι οδήγησαν το ιερό τέρας του γαλλικού σινεμά, Gerard Depardieu να αποφασίσει την εγκατάστασή του στο Βέλγιο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο στενός φίλος και παραγωγός του ηθοποιού, Arnaud Frilley, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

O Gerard Depardieu αποφάσισε να αναζητήσει αλλού υπηκοότητα, περισσότερο, επειδή αηδίασε από τον Γαλλικό Τύπο, παρά από την πολιτική της πατρίδας του στο ζήτημα των φόρων, υποστήριξε ο Arnaud Frilley, σε τηλεοπτική εκμπομπή.

Η δήλωση αυτή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την πολεμική που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, για την εγκατάσταση του γάλλου σταρ στο Βέλγιο αλλά και την πρόσφατη απόφαση του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin να παραχωρήσει τη ρωσική υπηκοότητα στον Gerard Depardieu, εάν αυτός το επιθυμεί.

«Ευχαριστημένος», από την προσφορά που του έγινε από τον Ρώσο Πρόεδρο, δήλωσε ο Depardieu, ο οποίος μάλιστα ισχυρίζεται πως είχε μιλήσει και με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande για το ζήτημά του. Το γραφείο του Γάλλου προέδρου επιβεβαίωσε ότι ο Depardieu είχε συναντηθεί με τον Francois Hollande, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών.

Όμως, ο παραγωγός Arnaud Frillye, ήταν περισσότερο αποκαλυπτικός, αφού μάλλον γνώριζε από τον φίλο του Depardieu, τι πραγματικά ειπώθηκε. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTL, ο Frilley δήλωσε πως οι δύο άνδρες «μίλησαν πολύ ήρεμα», προσθέτοντας ότι ο σταρ τόνισε περισσότερο τον θυμό του για τον Τύπο, παρά για τους φόρους: «Ο Depardieu του είπε πως ήταν αηδιασμένος, πως ένιωθε ότι ο Τύπος είχε γίνει απαίσιος και ήθελε να απομακρυνθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Depardieu εξέφρασε τα παράπονά του λέγοντας πως «Δεν είναι για την πλευρά του φορολογικού ζητήματος, αλλά για αυτό που προκαλεί ναυτία: φτύνουν όσους έχουν επιτύχει, φτύνουν την επιτυχία και την πρωτοβουλία. Στο τέλος, νιώθεις μπουχτισμένος». Στην ερώτηση αν ο Francois Hollande, φαινόταν να ακούει τους προβληματισμούς του ηθοποιού, ο Frillye απάντησε καταφατικά: «Ναι. Ο Depardieu παραμένει ακόμη μνημείο για τη Γαλλία. Ο πρόεδρος παραμένει ευαίσθητος προς τους ανθρώπους. Ήθελε να μάθει το γιατί, αν τα κίνητρα ήταν σοβαρά. Οι εξηγήσεις του Depardieu ήταν αποδεκτές».