10 ρομαντικές ταινίες που ταιριάζουν στο καλοκαίρι

crazy-stupid-love
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
VodafoneTV

Ο κινηματογράφος έχει υμνήσει πολλές φορές τον έρωτα.

Αγάπες δύσκολες, εμμονικές, ταξιδιάρικες, δακρύβρεχτες ή χιουμοριστικά πλασμένες. Αγάπες που ξεκίνησαν από μια δυνατή φιλία ή που δεν ξεκίνησαν καν. Αγάπες τελειωμένες, εφηβικές, έντονες, φανταστικές. Ερωτικές ιστορίες ειπωμένες και ιδωμένες με διαφορετικούς τρόπους αλλά πάντα με την ίδια σταθερά, το ρομαντισμό που διακατέχει τους ερωτευμένους και που τόσο ταιριάζει στη μαγεία του καλοκαιριού.

Σε αυτή τη μαγεία έρχεται να συνεισφέρει το Vodafone TV φέρνοντας στην οθόνη μας όχι μία αλλά δέκα αγάπες για το καλοκαίρι.

Crazy, Stupid, Love: Ο Cal (Steve Carell), έπειτα από πολλά χρόνια βολεμένου έγγαμου βίου, αναγκάζεται να ξαναβγεί στο παιχνίδι της αναζήτησης του έρωτα γιατί η γυναίκα του, Emily, (Emma Stone) τον απατάει και θέλει διαζύγιο. Αδέξιος στιλιστικά, αδέξιος και στο φλερτ, δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα ώσπου βρίσκει στοn δρόμο του τον κομψό και με πέραση Jacob (Ryan Gosling) ο οποίος προσπαθεί να τον βοηθήσει. Σ' αυτή την κομεντί για την κρίση μέσης ηλικίας δίνεται βαρύτητα στη συνήθεια και τη δύναμή της να καταστρέψει μια σχέση. Ο Cal εξακολουθεί να αγαπάει την Emily, ξέχασε όμως να το εκφράζει και να τον νοιάζει να το εκφράζει.

The Secret Life of Walter Mitty (Η κρυφή ζωή του Γουόλτερ Μίτι): Μακριά από το κλασικό love story, η ιστορία του Walter (Ben Stiller) είναι ρομαντική σε διάφορα επίπεδα. Ο Walter είναι ρομαντικός γιατί υπάρχει στον κόσμο μέσω ονειροπολήσεων. Με τη φαντασία του χτίζει κόσμους και καταστάσεις για να νικήσει τη μοναξιά, για να αισθανθεί δυνατός και σίγουρος, για να «ρίξει» το κορίτσι από το λογιστήριο. Ο μελαγχολικός ρομαντισμός με τον οποίο κοιτάει ο Walter τον κόσμο θα κλονιστεί όταν στη δουλειά του χάσει το αρνητικό μιας φωτογραφίας για το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού όπου εργάζεται. Ο Walter καλείται πλέον να πάρει μέρος στην πραγματική δράση, να βρει το αρνητικό, αλλά και τον ενήλικο ρομαντικό εαυτό του και τελικά να παλέψει κατά της μοναξιάς του.

The Lucky One (Δικός σου για πάντα): Σέξι αλλά στα όρια του weirdo, ο πεζοναύτης στο Ιράκ, Logan (Zac Efron), πιστεύει πως το γούρι του είναι μία άγνωστη γυναίκα, τη φωτογραφία της οποίας βρήκε μέσα στα χαλάσματα. Επιστρέφοντας από το Ιράκ, αποφασίζει να βρει αυτή τη γυναίκα, πράγμα που τον οδηγεί σε μια μικρή πόλη και τη Beth (Taylor Schilling). Μέσα σε αυτό το γραφικό σκηνικό αναπτύσσεται μία περίεργη ερωτική σχέση με μυστικά, εμπόδια και στοιχεία που παραπέμπουν στο μελόδραμα και το κλασικό ρομάντζο (η ταινία άλλωστε βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Nicholas Sparks, τα βιβλία του οποίου αποτελούν συχνά πηγή έμπνευσης για τη χολιγουντιανή παραγωγή ρομαντικών ταινιών). 

To Rome with Love (Στην Ρώμη με Αγάπη): Γνωστός για τις ιδιαίτερες κινηματογραφικές αγάπες, τοποθετημένες πάντα σε σύγχρονο πλαίσιο, ο Woody Allen μας συστήνει τέσσερις ιστορίες ανθρώπων με κοινό άξονα τη Ρώμη. Ερωτικές περιπέτειες και μεσογειακό ταπεραμέντο στην αιωνίως ερωτική Ρώμη με ιστορίες από παράξενες ως χιουμοριστικές. Από το νέο ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί και το νιόπαντρο ζευγάρι που έρχεται στη Ρώμη για μια καλύτερη ζωή ως τον μια ζωή στην αφάνεια οικογενειάρχη που ξαφνικά γίνεται απίστευτα διάσημος και τον νεαρό φοιτητή που ερωτεύεται την καλύτερη φίλη της κοπέλας του, η ταινία διερευνά την επιπολαιότητα, και ίσως αφέλεια, του σύγχρονου ανθρώπου.

The Longest Ride: Σε ένα σύγχρονο καουμπόικο περιβάλλον καλλιεργείται η σχέση μεταξύ του αναβάτη ταύρων, Luke (Scott Eastwood) και γιου του Clint και της φοιτήτριας Sofia (Britt Robertson). Ενόσω οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και προσπαθώντας να βρουν κοινή πορεία στις ζωές τους, συναντούν τον ηλικιωμένο Ira ( Alan Alda). Το νεαρό ζευγάρι και η ιστορία του θα γίνει η αφορμή για να ανακαλέσει ο Ira τη δική του ζωντανή και συγκινητική ιστορία αγάπης η οποία με τη σειρά της θα εμπνεύσει τους δύο νέους. Τελικά η ταινία (βασισμένη και πάλι σε βιβλίο του μετρ της ρομαντικής λογοτεχνίας, Nicholas Sparks) αφηγείται τον έρωτα σε δύο χρόνους για να διερευνήσει τη φύση της «αιώνιας» αγάπης, με τα προβλήματα, τις προκλήσεις αλλά και τις ανταμοιβές της φυσικά.

Testament of Youth (Στον Έρωτα και τον Πόλεμο): Σε μια λυρική προσέγγιση του πολέμου και της ματαιότητας ξετυλίγεται η ιστορία της Vera Brittain (Alicia Vikander), η οποία ως γυναίκα δυναμική, επαναστάτρια και κατ' ουσίαν φεμινίστρια πηγαίνει κόντρα στη συντηρητική κοινωνία και τις προκαταλήψεις της για να ερωτευτεί βαθιά και πέρα από τα σχήματα της τυφλής παράδοσης, πράγμα που τη μεταμορφώνει. Η Brittain όμως, πρόσωπο υπαρκτό στα απομνημονεύματα της οποίας βασίζεται η ταινία, θα κληθεί να αποδείξει τον δυναμικό της χαρακτήρα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ιστορική περίοδο, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πόλεμος παίρνει μακριά τους αγαπημένους της κι εκείνη κατατάσσεται στις νοσοκόμες για να είναι κοντά τους. Η ταινία ουσιαστικά προσπαθεί να διατηρήσει τα στοιχεία της ίδιας της Brittain, τη λυρικότητα, τον δυναμισμό της αλλά και την πίστη στο ιδεώδες της ειρήνης.

The Best of Me (Η Πρώτη Αγάπη): Ένας χαμένος παιδικός έρωτας αναβιώνει 20 χρόνια μετά με σοβαρές ελπίδες για μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Dawson (James Marsden) συναντάει την πρώτη του αγάπη, Amanda (Michelle Monaghan), στην κηδεία ενός φίλου τους. Η ιστορία τους, η οποία ξετυλίγεται μέσα από πολλά flashbacks, βροχερό καιρό και λίμνες, έχει ένα μεγάλο χρονικό κενό. Έχουν χρόνια να συναντηθούν και πλέον είναι διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές ζωές. Σε αυτή την κινηματογραφική απόδοση του βιβλίου του Nicholas Sparks, εξετάζεται η ανθεκτικότητα της αγάπης στον χρόνο και τη μοίρα, ή καλύτερα την κακή τύχη.

Paper Towns (Χάρτινες Πόλεις): Κράμα πολλών ειδών αλλά στη βάση της ρομαντική, η ιστορία του εσωστρεφή έφηβου Quentin (Nat Wolff) ξεκινάει ένα βράδυ που ο επί χρόνια έρωτάς του, η δημοφιλής, ανήσυχη και ατίθαση Margo (Cara Delevingne), του ζητάει να την συνοδέψει σε μια νύχτα εκδίκησης όλων όσοι την έχουν αδικήσει. Έπειτα όμως από αυτό το ιδιαίτερο bonding η Margo εξαφανίζεται και η εφηβική ρομαντική ταινία αποκτά στοιχεία ταινίας μυστηρίου, περιπέτειας και κωμωδίας καθώς ο Quentin με την παρέα του αναλαμβάνει να «αποκρυπτογραφήσει» τα σημάδια που έχει αφήσει η Margo για να τη βρει. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του John Green, η ταινία φιλοδοξεί να διερευνήσει τους προβληματισμούς των νέων και την καταπίεση που βιώνουν σε ζόρικα περιβάλλοντα. 

Love Rosie (Με αγάπη Ρόζι): Μια φιλία που μετατρέπεται (;) σε έρωτα είναι ο βασικός άξονας της ιστορίας της  Rosie (Lily Collins) και του Alex (Sam Claflin). Φίλοι κολλητοί από παιδιά που μεγαλώνοντας νιώθουν κάποια έλξη αλλά διστάζουν να εκφραστούν κι έκτοτε έρχεται ένα κύμα συγκυριών και χείριστων αισθηματικών επιλογών που τους κρατούν μακριά. Ο δισταγμός τους αυτός να εκφραστούν μετατρέπει την ιστορία τους σε ένα έρωτα μετ' εμποδίων και πραγματικά οι αναποδιές δε λείπουν, με κυριότερη ανάμεσά τους την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τη μετακόμιση σε άλλη ήπειρο.

Stuck in Love (Όλα για την αγάπη): Πατέρας, γιος και κόρη αναζητούν την ανθρώπινη επαφή βιώνοντας ο καθένας τους δικούς του προσωπικούς σκοπέλους. Ο Bill (Greg Kinnear), παρόλο που έχει χωρίσει καιρό από τη σύζυγό του, Erica (Jennifer Connelly), δε φαίνεται διατεθειμένος να ξεκολλήσει. Το αντίθετο, με τις πράξεις του στοχεύει να διατηρήσει την εμμονική ανάμνηση της αγάπης του. Στο ίδιο σπίτι ο έφηβος γιος του, Rusty (Nat Wolff), παλεύει να βρει τη δύναμη να διεκδικήσει το κορίτσι της καρδιάς του, ενώ η μεγαλύτερη κόρη Samantha (Lily Collins) συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, ως φαίνεται, και αποτυγχάνει στον έρωτα. Τρεις ήρωες σε διαφορετική ηλικία και φάση της ζωής τους με διαφορετικά συναισθηματικά προβλήματα που στη βάση τους, ωστόσο, είναι ίδια. Η αναζήτηση της ουσιαστικής ανθρώπινης επαφής.

Ο έρωτας έχει την τιμητική του (και) αυτό το καλοκαίρι και το Vodafone TV  τον εξυμνεί με τις προηγούμενες αλλά και ακόμη περισσότερες ταινίες που μπορούμε να δούμε On demand, να θυμηθούμε παλιές ιστορίες αγάπης, να δούμε με φρέσκια ματιά τις υπάρχουσες και να ονειρευτούμε εκείνες που έρχονται.  Αν πάλι, η περιπέτεια είναι περισσότερο του γούστου μας και προτιμάμε την περιπέτεια από το ρομάντζο, στις βραβευμένες ταινίες ή/και στις σειρές του Vodafone TV θα βρούμε την…αδρεναλίνη που μας ταιριάζει.