Η Marvel επιβεβαίωσε την ύπαρξη LGBT υπερηρώων στις ταινίες της

avengers-infinity-war-poster
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο πρόεδρος δήλωσε πως ήδη υπάρχει τουλάχιστον ένας χαρακτήρας στις ταινίες υπερώων της εταιρείας που προσδιορίζεται ως LGBT και στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι.

Οι χαρακτήρες της Valkyrie και του Korg στο «Thor: Ragnarok» της Marvel αποτέλεσε αφορμή για σφοδρή κριτική από την οργάνωση GLAAD, αναφορικά με την εκπροσώπηση LGBT ατόμων στον κινηματογράφο. Στην περίπτωση της Valkyrie, την οποία ενσάρκωσε η Tessa Thompson, οι παραγωγοί της ταινίας αφαίρεσαν μια σκηνή στην οποία μια γυναίκα φεύγει από την κρεβατοκάμαρα της μυθικής πολεμίστριας από το Άσγκαρντ.

Η Tessa Thompson ενσάρκωσε την Valkyrie στο «Thor: Ragnarok».

Η σκηνή που κόπηκε άφηνε να εννοηθεί πως η Valkyrie είναι αμφισεξουαλική, κάτι το οποίο έχει επιβεβαιώσει η Thompson σε δηλώσεις της. «Είναι αμφισεξουαλική και ελάχιστα την απασχολεί τι άποψη έχουν οι άνδρες για αυτή» σχολίασε η ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως ήταν «μεγάλη χαρά» να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο. Αντίστοιχα, και στην περίπτωση του Korg, τον οποίο υποδύεται μέσω motion capture ο σκηνοθέτης της ταινίας, Taika Waititi, οι παραγωγοί απέφυγαν να αναφερθούν στην σεξουαλικότητά του, παρά το γεγονός ότι συχνά απεικονίζεται στις σειρές κόμικ ως αμφισεξουαλικός.

Η σεξουαλικότητα του Korg είναι πιο ξεκάθαρη στα κόμικ από ότι στην ταινία.

Στην αναφορά της, η οργάνωση GLAAD υπογράμμισε πως οι αποφάσεις των παραγωγών έχουν αποτέλεσμα το κοινό «να μην έχει ιδέα ότι βλέπει queer χαρακτήρες» σε περίπτωση που δεν γνωρίζει το ιστορικό τους από αναφορές στον Τύπο ή τα κόμικς. Απαντώντας στην κριτική, ο πρόεδρος της Marvel Studios, Kevin Feige, δήλωσε στην ιστοσελίδα The Playlist πως ήδη υπάρχει τουλάχιστον ένας χαρακτήρας στις ταινίες υπερώων που προσδιορίζεται ως LGBT και στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι.