Το Facebook βάζει τέλος στα spoilers

facebook-smartphone Dado Ruvic
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Το Facebook έχει εισαγάγει ένα νέο feature που φιλοδοξεί να βάλει τέλος σε όσα καταστρέφουν τις εκπλήξεις.

Όλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε μια νέα ταινία ή σειρά, αλλά το σχόλιο ενός «φίλου» στο Facebook γεμάτο spoiler χαλάει τις όποιες εκπλήξεις. Με το πρόβλημα των spoiler να γίνεται ολοένα και πιο έντονο (όπως στην περίπτωση του «Game Of Thrones»), το Facebook αποφάσισε να πάρει μέτρα με ένα νέο feature στις υπηρεσίες του.

Το «Keyword Snooze» λειτουργεί περίπου όπως η επιλογή «mute» που ήδη υπάρχει στο Twitter και επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν συγκεκριμένες λέξεις, ώστε να μην εμφανίζονται οι σχετικές αναρτήσεις στο timeline τους. Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να αποφύγετε τα spoilers για μια ταινία, το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να βρείτε μια ανάρτηση για την ταινία στο timeline σας, να κάνετε κλικ στην επιλογή «snooze keywords in this post» από το drop down menu και στη συνέχεια να επιλέξετε τις λέξεις που θέλετε να μπλοκάρετε.

Το συγκεκριμένο feature λειτουργεί για αναρτήσεις τόσο από φίλους, όσο από σελίδες και group και έχει διάρκεια 30 μέρες. Μετά μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το snooze, εάν το επιθυμείτε. Το snooze έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του πιλοτικά σε πολλές περιοχές και ενδέχεται να μονιμοποιηθεί και να γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Facebook, εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά.