Νέα συνεργασία Matt Damon και John Krasinski

matt-damon-John-krasinski
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Οι δύο θα συνεργαστούν στη βιογραφική ταινία για τον μεγιστάνα των πετρελαιοειδών, Marc Rich.

Η ζωή του δισεκατομμυριούχου εμπόρου πετρελαιοειδών, Marc Rich, θα αποτελέσει αφορμή για τη νέα συνεργασία των Matt Damon και John Krasinski, οι οποίοι στο παρελθόν έγραψαν και συμπρωταγωνίστησαν στο δράμα «Η γη της επαγγελίας» του Gus Van Sant, ενώ ανέλαβαν την παραγωγή για την ταινία «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα».

Η νέα τους ταινία θα έχει τον τίτλο «The King of Oil» και είναι βασισμένη στη βιογραφία που έγραψε ο Daniel Armmann για τον φυγά δισεκατομμυριούχο. Οι Joe Shrapnel και Anna Waterhouse θα αναλάβουν τη συγγραφή του σεναρίου, ενώ ο Damon αναμένεται να υποδυθεί τον Rich. Ο Krasinski θα εκτελέσει χρέη παραγωγού, μέσω της Sunday Night Productions, ενώ ενδέχεται να αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

Reuters / Gil Cohen Magen

Η ιστορία του εβραϊκής καταγωγής Marc Rich ξεκινά στο Βέλγιο το 1934, πριν ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Rich γλύτωσε από το Ολοκαύτωμα όταν μετακόμισε με τους γονείς του στις ΗΠΑ το 1941 για να ξεφύγουν από τους Ναζί. Αφού εργάστηκε σκληρά από νεαρή ηλικία, ο Rich κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πλούσιους και ισχυρούς εμπόρους πετρελαιοειδών τις δεκαετίες του 1960 και 1970, μέχρι το 1983 όταν και αντιμετώπισε σωρεία ποινικών κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής.

Στην πορεία του ο Rich είχε συνεργαστεί παράνομα με τις κυβερνήσεις της Κούβας, της Λιβύης, της Β. Κορέας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, αλλά απέφυγε τη δίωξη καθώς ζούσε στην Ελβετία όταν του απαγγέλθηκαν οι σχετικές κατηγορίες. Παρά τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του, ο Bill Clinton απένειμε χάρη στον Rich, λίγο πριν λήξει η δεύτερη προεδρική θητεία του, προκαλώντας αντιδράσεις. Ο Rich πέθανε στην Ελβετία το 2013, στην ηλικία των 78 ετών.