Δείτε το τρέιλερ της μίνι σειράς του Jay-Z για τον Trayvon Martin

trayvon-martin-rally-poreia Haraz N. Ghanbari
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Rest In Power: The Trayvon Martin Story» θα κάνει την πρεμιέρα της στις 30 Ιουλίου.

Ο Jay-Z έβαλε την υπογραφή του σε ένα ντοκιμαντέρ για τον Trayvon Martin, έναν 17χρονο Αφροαμερικανό που πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον George Zimmerman το 2012. O Zimmerman είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για τον άοπλο Martin που κυκλοφορούσε στην γειτονιά κατά την διάρκεια συμπλοκής του, τον πυροβόλησε.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει κύματα αντιδράσεων, και ο Zimmerman οδηγήθηκε στα δικαστήρια αντιμέτωπος με κατηγορίες ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού. Τελικά οι αρχές αθώωσαν τον Zimmerman με το σκεπτικό ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ακολούθησαν μεγάλες διαμαρτυρίες ακολούθησαν σε όλη την χώρα.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς πατώντας εδώ.

AP

O Jay-Z γύρισε το ντοκιμαντέρ με την συνεργασία της οικογένειας Martin.

Εμπνευσμένος από την συγκλονιστική υπόθεση, ο Jay-Z γύρισε μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων με τίτλο «Rest In Power: The Trayvon Martin Story», η οποία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της μέσω της Paramount στις 30 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η σειρά εξετάζει τις συνθήκες γύρω από τον τραγικό θάνατο του έφηβου Martin, καθώς και τα θέματα «φυλής, πολιτικής, εξουσίας και του χρήματος στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης». Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν με συνεντεύξεις οι γονείς και η οικογένεια του θύματος, ενώ θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες που κατέγραψαν το τραγικό συμβάν.

AP / Joe Burbank

O George Zimmerman ισχυρίστηκε πως βρέθηκε σε αυτοάμυνα και τελικά αθώωθηκε στα αμερικάνικα δικαστήρια.

Ο Αμερικανός ράπερ είχε συμμετάσχει σε μια πορεία ειρήνης που διοργάνωσαν οι γονείς του θύματος νωρίτερα μέσα στην χρονιά. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι στηρίζουμε και δεν θα ξεχάσουμε ότι ο Trayvon αποτελεί πηγή φωτός για τους ανθρώπους εδώ έξω, ώστε να μην χρειαστεί να βιώσετε τον πόνο και την θλίψη που πέρασαν αυτοί εδώ» είχε σχολιάσει ο Jay-Z.

Ο Zimmerman από την πλευρά του απείλησε τον Jay-Z τον Δεκέμβριο του 2017, ισχυριζόμενος πως ο ράπερ και η ομάδα παραγωγής της σειράς παρενοχλούσαν τον ίδιο και την οικογένεια του. Ο Zimmerman τόνισε πως όποιος τα βάλει με τους γονείς «θα ταϊστεί σε αλιγάτορα» και συμπλήρωσε πως ξέρει πώς να αντιμετωπίζει ανθρώπους που τα βάζουν μαζί του «από τον Φεβρουάριο του 2012».