Οι χρήστες του Spotify έχουν απαυδήσει με τις διαφημίσεις για τον Drake

drake
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Οι αδιάκοπες διαφημίσεις για τον Καναδό ράπερ έχουν οδηγήσει πολλούς premium συνδρομητές στο να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω.

Το πέμπτο άλμπουμ του Drake με τίτλο «Scorpion» κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή και ήδη έχει αρχίσει να σπάει ρεκόρ, κυρίως στην πλατφόρμα του Spotify. Το τεράστιο ενδιαφέρον για τον Καναδό ράπερ όμως φαίνεται πως «ζάλισε» το τμήμα marketing του Spotify και το έχουν παρακάνει με τις έμμεσες διαφημίσεις για τον Drake, σε βαθμό που πολλοί χρήστες να διακόπτουν τις συνδρομές τους.

Αρκετοί χρήστες ανέβασαν φωτογραφίες με τις ακατάπαυστες διαφημίσεις για τον Drake, με το Spotify μάλιστα να βάζει την φωτογραφία σε playlist όπου δεν υπάρχει καν η μουσική του (όπως στην περίπτωση του «Best of British»). Όπως σημειώνουν πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πρόβλημα είναι πως οι premium συνδρομητές του Spotify πληρώνουν ώστε να μην βλέπουν καθόλου διαφημίσεις και θεωρούν πως η «προώθηση» του Drake αποτελεί ουσιαστικά διαφήμιση.

Ένας χρήστης στο Reddit δημοσίευσε την αλληλογραφία του με το τμήμα εξυπηρέτησης του Spotify και κατάφερε να του επιστραφεί η συνδρομή ενός μηνός λόγω της έμμεσης διαφήμισης. Άλλοι χρήστες όμως δεν φαίνεται να κατάφεραν να πείσουν το Spotify και σχολίασαν πως δεν τους έχει προσφερθεί κάποια επιστροφή χρημάτων. Η πλατφόρμα streaming μουσικής δεν έχει εκδώσει κάποια γενική πολιτική σχετικά με την υπόθεση και για την ώρα όσοι επιθυμούν επιστροφή πρέπει να επικοινωνήσουν ατομικά με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.