Το μίσος για τον Jar Jar Binks έσπρωξε τον Ahmed Best κοντά στην αυτοκτονία

Jar-Jar-binks-star-wars
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους χαρακτήρες των «Star Wars» μίλησε για την εμπειρία του.

Το 1999 ήταν ένα σημαδιακό έτος για τους φανς των ταινιών «Star Wars», αφού μετά από πολλά χρόνια ο George Lucas αποφάσισε να γυρίσει μια νέα prequel τριλογία. Δυστυχώς όμως το «Star Wars: Επεισόδιο 1 - Η αόρατη απειλή» δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των θεατών και απογοήτευσε κοινό και κριτικούς.

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους χαρακτήρες της ταινίας ήταν ο Jar Jar Binks, ένας αφελής Gungan από τον πλανήτη Naboo που συντροφεύει τους ήρωες στην περιπέτεια τους ως το comic relief της ταινίας. Για πολλούς φανς των «Star Wars» ο Jar Jar Binks αποτέλεσε «κόκκινο πανί» και ενδεικτικό της «παρακμής» του franchise. Οι αντιδράσεις μάλιστα ήταν τόσο έντονες που ο Lucas περιόρισε κατά πολύ τις εμφανίσεις του στις επόμενες δύο ταινίες της τριλογίας.

Ο Ahmed Best, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Jar Jar Bink είχε δηλώσει στο παρελθόν πως δεν θα ξαναέπαιζε τον ρόλο καθώς «είχε κάνει την ζημιά του» στο franchise. Πρόσφατα αποκάλυψε πως οι αντιδράσεις των φανς και το μίσος για τον χαρακτήρα τον έκαναν να σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τον γιο του, ο Best εξήγησε πως οι αντιδράσεις συνεχίζουν να επηρεάζουν την καριέρα του μέχρι σήμερα. «Αυτό είναι το μέρος όπου σχεδόν τερμάτισα την ζωή μου. Ακόμα είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό. Επιβίωσα και τώρα αυτό ο μικρός τύπος είναι το δώρο μου για την επιβίωση» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Μετά την αποκάλυψη του Best, πολλοί συντελεστές των ταινιών «Star Wars» εξέφρασαν την στήριξη και αγάπη τους για τον ηθοποιό, αλλά και τον Jar Jar Binks. Ο σκηνοθέτης των «Τελευταίων Τζεντάι» και της επόμενης τριλογίας Rian Johnson δήλωσε πως «πολλοί από εμάς έχουμε πολλά να αποκομίσουμε ακούγοντας την ιστορία σου». Ο Frank Oz, ο οποίος έδωσε την φωνή του στον Yoda, σχολίασε πως ποτέ δεν κατάλαβε το μίσος για τον Jar Jar Binks και ότι θεωρεί έναν υπέροχο χαρακτήρα.