Ο Sacha Baron Cohen παίρνει πτυχίο από τον Trump και επιστρέφει με άγριες διαθέσεις

sacha-baron-cohen Toby Melville
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Το αμφιλεγόμενο κέντρο σπουδών που ίδρυσε ο Αμερικάνος πρόεδρος μπήκε στο στόχαστρο του Βρετανού κωμικού.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την τελευταία ταινία του Sacha Baron Cohen και μετά την απόφαση του να εγκαταλείψει την παραγωγή του «Bohemian Rhapsody», ο ίδιος κράτησε χαμηλό προφίλ. Σύμφωνα με ένα βίντεο που ανέβασε στο προφίλ του στο Twitter ο Βρετανός κωμικός είχε καλό λόγο, αφού ετοίμαζε το νέο του project.

Το βίντεο του Cohen περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να κατακεραυνώνει τον ηθοποιό. Ο τότε τηλεστάρ Trump μάλιστα συμβουλεύει τον Cohen «να γυρίσει στο σχολείο, για να μάθει να είναι αστείος». Όπως φαίνεται ο Cohen ακολούθησε την συμβουλή του Trump και στο βίντεο τονίζει πως θα επιστρέψει «όπως δεν τον έχετε δει», με την υπόσχεση ότι «θα αποφοιτήσει σύντομα». Το βίντεο τελειώνει με το οικόσημο του (αμφιλεγόμενου) Trump University, του εκπαιδευτικού ιδρύματος που είχε ιδρύσει ο νυν πρόεδρος το 2004.

Η σχολή του Trump προσέφερε μαθήματα στα κτηματομεσιτικά, αλλά δεν έλαβε ποτέ αναγνώριση ως πανεπιστήμιο ή κολλέγιο, Μετά από πολλές μηνύσεις για απάτη έκλεισε τις πόρτες του το 2010, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο των ομοσπονδιακών αρχών. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Trump ισχυριζόταν πως δεν υπήρχε περίπτωση να συμβιβαστεί στα ομοσπονδιακά δικαστήρια, αλλά τελικά πλήρωσε πρόστιμο 25 εκατομμυρίων δολαρίων αμέσως μετά την εκλογή του.