O σκηνοθέτης του «Kong» εξάρθρωσε συμμορία εμπόρων ναρκωτικών στο Βιετνάμ

Jordan-vogt-roberts Matt Baron
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η απίστευτη ιστορία του Jordan Vogt-Roberts στην ασιατική χώρα θα μπορούσε να γίνει ταινία δράσης με τον Liam Neeson.

Ο Jordan Vogt-Roberts ενδεχομένως δεν είχε φανταστεί ποτέ σε τι περιπέτειες θα εμπλακεί όταν συμφώνησε να σκηνοθετήσει το «Kong: Η νήσος του κρανίου», με την ζωή του να παίρνει μια στροφή που θυμίζει περισσότερο ταινία εκδίκησης. Ο 33χρονος σκηνοθέτης μίλησε στο GQ για μια απίστευτη ιστορία που εκτυλίχτηκε στο Βιετνάμ και παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή.

Πολλά από τα γυρίσματα της πρόσφατης ταινία του King Kong πραγματοποιήθηκαν στο Βιετνάμ, χώρα την οποία ο σκηνοθέτης ερωτεύτηκε. Αφού ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας και το βαρύ πρόγραμμα προώθησης που ακολούθησε, ο Vogt-Roberts αποφάσισε να επιστρέψει στην ασιατική χώρα για να ξεκουραστεί. Κατά την διάρκεια των διακοπών του, η κυβέρνηση του Βιετνάμ του πρότεινε να γίνει πρεσβευτής τουρισμού, με τον σκηνοθέτη να αποδέχεται με χαρά. Έτσι λοιπόν άρχισε να εξερευνά ακόμα περισσότερο τα αξιοθέατα, εστιατόρια και μπαρ της χώρας, μέχρι που όλα άλλαξαν και πήραν μια δραματική στροφή το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ο Vogt-Roberts βρισκόταν σε ένα μπαρ της Σαϊγκόν με φίλους και συναδέλφους του. Καθώς χάζευαν το πλήθος, ένας από τους φίλους του σκηνοθέτη – ο stuntman Ilram Choi που εργάστηκε στο «Kong» – παρατήρησε μια παρέα δέκα περίπου καλογυμνασμένων ανδρών με ομοιόμορφα κουρέματα και χρυσές αλυσίδες. Ο Choi εξήγησε στον Vogt-Roberts πως εκείνη η παρέα «δεν αστειεύεται».

Η βραδιά κύλησε ομαλά, με άφθονη μουσική και σαμπάνια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν δυο άνδρες προσέγγισαν κοπέλες της παρέας του Vogt-Roberts και επιχείρησαν να τις πάρουν μαζί τους. Οι γυναίκες τους απώθησαν και λίγο αργότερα ο Choi είδε δέκα περίπου άνδρες να κυκλώνουν τον σκηνοθέτη και να τον χτυπάνε. Ο Vogt-Roberts προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά σωριάστηκε στο έδαφος και η συμμορία συνέχισε να τον χτυπά με μανία. Ο Choi γρήγορα συνειδητοποίησε πως ο φίλος του μπορεί να πεθάνει όταν τον χτύπησαν με σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι και κατάφερε να τον απομακρύνει.

YouTube

Ο σκηνοθέτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Βιετνάμ και στην συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες για να αναρρώσει. Όσο βρισκόταν στην ανάρρωση, ο Vogt-Roberts αποφάσισε να βρει πληροφορίες για την παρέα που του επιτέθηκε, παρά τις προειδοποιήσεις των φίλων του. Ο Vogt-Roberts όμως ήταν ανένδοτος και μετά από αναζητήσεις στο διαδίκτυο κατάφερε να αναγνωρίσει δύο από τους άνδρες που του επιτέθηκαν. Ήταν o Kenny Cuong και ο Billy Tran, δύο Καναδοί με καταγωγή από το Βιετνάμ που ήταν γνωστοί στις αρχές ως έμποροι ναρκωτικών.

Σε συνεννόηση με τις καναδικές αρχές, ο Vogt-Roberts βρήκε το κουράγιο και επέστρεψε στην Σαϊγκόν, όπου μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες και πληροφοριοδότες. Τελικά η πρωτοβουλία του σκηνοθέτη είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Cuong συνελήφθη στην Ινδία για την εμπλοκή σε σπείρα εμπορίας ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση. Ο Tran παραμένει ασύλληπτος και ενδέχεται να διέφυγε στην Μπανγκόκ, αλλά Ο Vogt-Roberts πάντως δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος με την εξέλιξη.