Η «Γενοκτονία» έρχεται σαν ένα σφυροκόπημα μέσα σε χώμα χαμένων πατρίδων

genoktonia
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης.

Η νέα παράσταση χορού του Παύλου Κουρτίδη, «Γενοκτονία», που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου στο Θέατρο ΠΚ, είναι ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας και παράλληλα μια εναλλακτική ιστορική οπτική υπό όρους σύγχρονης τέχνης.

Μία σύγχρονη ματιά της τραγικής ιστορίας, μέσα από την δυναμική της ανθρώπινης κίνησης.

Ο σύγχρονος χορός θυμάται τη μεγαλύτερη και πιο βάρβαρη απόπειρα εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού. Στιγμιότυπα και σκηνές έντονου χορευτικού διαλόγου αλλά και δυναμικά συμβολικές παρεμβάσεις επί σκηνής αλληλεπιδρούν με εναλλαγές κορύφωσης της έντασης στην χορογραφική δραματοποίηση.

Η «Γενοκτονία», είναι μια παράσταση χορού, βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες.

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία όπως μας τη διηγήθηκαν οι παππούδες μας. Την προσπάθεια του αφανισμού των Ποντίων. Με 16 χορευτές και μουσικούς ζωντανά στη σκηνή του θεάτρου ΠΚ δεν θα χορέψουμε τη Γενοκτονία, θα τιμήσουμε τους νεκρούς γιατί δεν έφυγαν ποτέ.» Π. Κουρτίδης

Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει αλήθειες μέσα από τα σώματα των ζώντων. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν.

Σκηνοθεσία - Χορογραφία - Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης Σύμβουλος Έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης Μουσική Επιμέλεια: Lia Hide Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη Βοηθός Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου Οργάνωση παραγωγής & Tour Management: Σοφία Καραγιάννη Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ (2018-19) Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης ([email protected])

Info
Θέατρο ΠΚ: Κασομούλη 30, μετρό Νέος Κόσμος, Τ. 210 9011677. Από 10 Νοεμβρίου.