Βρέθηκε η κλασσική Aston Martin του James Bond;

aston-martin-db5-goldfinger-James-bond-sean-connery
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η Aston Martin του «Χρυσοδάκτυλου» εκλάπη το 1997 και ενδέχεται να βρίσκεται κάπου στη Μέση Ανατολή.

Η κλασσική Aston Martin DB5 του 1964 που οδήγησε ο Sean Connery στο «Τζέημς Μποντ, πράκτωρ 007: Εναντίον Χρυσοδάκτυλου» φαίνεται πως βρέθηκε μετά από 19 χρόνια. Το αυτοκίνητο εκλάπη από ένα υπόστεγο αεροσκαφών το 1997 και η αξία του πλέον εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, το αυτοκίνητο του James Bond φέρεται να βρίσκεται κρυμμένο κάπου στη Μέση Ανατολή, με τον ιδιοκτήτη να προσφέρει ένα «εξαψήφιο» ποσό για περαιτέρω πληροφορίες και την επιστροφή του. Ο διευθύνων σύμβουλος της Art Recovery International, Christopher Marinello, σχολίασε πως έχει λάβει «συγκεκριμένες πληροφορίες» και κάλεσε την κοινότητα των συλλεκτών και μηχανικών να βοηθήσουν στην ανεύρεση του αυτοκινήτου.

MGM

«Επειδή υπάρχουν πολλές Aston Martin, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια φωτογραφία του αριθμού στο σασί, DP/216/1» τόνισε ο Marinello, συμπληρώνοντας πως ο συγκεκριμένος αριθμός θα επιβεβαιώσει την «ταυτότητα» του αυτοκινήτου. Άλλωστε, όπως σχολίασε στη συνέχεια, το αυτοκίνητο στη Μέση Ανατολή για το οποίο γίνεται λόγος μπορεί να είναι απλά ένα αντίγραφο και όχι το αυθεντικό.

Στην ταινία του «Χρυσοδάκτυλου» είχαν χρησιμοποιηθεί δυο Aston Martin DB5. Η πρώτη (η οποία έχει χαθεί) πουλήθηκε για 250.000 δολάρια το 1986, ενώ η δεύτερη αποκτήθηκε από έναν συλλέκτη το 2010 για 4,1 εκατομμύρια δολάρια. Υπήρξαν και άλλα δύο αυτοκίνητα, τα οποία δεν εμφανίστηκαν στην ταινία αλλά χρησιμοποιήθηκαν για την προώθησή της, με το πρώτο να βρίσκεται στο μουσείο Louwman της Χάγης και το δεύτερο να πουλήθηκε σε συλλέκτη για περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια το 2006.