Ο Jude Law μιλά για τη σεξουαλικότητα του Ντάμπλντορ στo «Φανταστικά ζώα 2»

fantastic-beasts-Jude-law
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

«Δεν θα αποκαλύψουμε τα πάντα με τη μια» σχολίασε ο ηθοποιός, υπενθυμίζοντας πως είναι μόλις η δεύτερη ταινία της πρίκουελ σειράς.

Το «Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ», η δεύτερη ταινία στην πρίκουελ σειρά του «Χάρι Πότερ» που έγραψε η J.K. Rowling, θα κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της τον Νοέμβριο. Στο μεταξύ, μια δήλωση  του σκηνοθέτη της ταινίας, David Yates, σχετικά με τη σεξουαλικότητα του Άλμπους Ντάμπλντορ, τον οποίο υποδύεται ο Jude Law κινεί το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την Rowling, ο Ντάμπλντορ είναι ομοφυλόφιλος και είχε αναπτύξει μια ρομαντική σχέση με τον αντίζηλο μάγο, Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Johnn Depp στις πρίκουελ ταινίες. Ο σκηνοθέτης όμως είχε δηλώσει πως δεν θα εξετάσει τη σεξουαλικότητα του Ντάμπλντορ στην ταινία του, προκαλώντας αντιδράσεις και ερωτήματα από τους θαυμαστές της σειράς.

Ο Jude Law αναφέρθηκε στην απόφαση του σκηνοθέτη να μην εστιάσει στη σεξουαλικότητα του χαρακτήρα του. Ο Βρετανός ηθοποιός τόνισε πως «η σεξουαλικότητα σου δεν σε ορίζει απαραίτητα» και πως ο Ντάμπλντορ είναι ένας «πολύπλευρος» χαρακτήρας.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, οι επόμενες ταινίες της σειράς θα μπορούσαν να εξετάσουν περισσότερο τη σεξουαλικότητα του χαρακτήρα. «Πρέπει να θυμάστε πως αυτή είναι μόλις η δεύτερη ταινία “Φανταστικά ζώα” και αυτό που είναι εξαιρετικό με τα γραπτά της [J.K. Rowling] είναι πως αποκαλύπτει τους χαρακτήρες της και τους “ξεφλουδίζει” μέχρι την καρδιά όσο περνάει ο χρόνος» υπογράμμισε ο Law.

Παράλληλα, ο Βρετανός ηθοποιός είπε πως η νέα ταινία θα ρίξει περισσότερο φως στην ιστορία του Ντάμπλντορ «στην αρχή αυτής της ταινίας» και σχολίασε πως οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων «θα ξεδιπλωθούν φυσικά». Ο Law εξήγησε πως «δεν θα αποκαλύψουμε τα πάντα με την μια» καθώς βρίσκονται μόλις στο δεύτερο μέρος της ιστορίας.