Η ψύχωση του Χόλυγουντ με τον Ρομπέν των Δασών συνεχίζεται

robin-hood Darren Green
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Επτά διαφορετικές ταινίες βρίσκονται στο στάδιο παραγωγής με θέμα τον αντάρτη τοξοβόλο του Σέργουντ.

Ο Ρομπέν των Δασών αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς μυθολογικούς ήρωες της Βρετανίας και οι περιπέτειές του έχουν μεταφερθεί πολλές φορές τόσο στην μικρή, όσο και στην μεγάλη οθόνη. Τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Ρομπέν των Δασών ήταν το 2010 στην ταινία του Ridley Scott με τον Russell Crowe στον ομώνυμο ρόλο. Η ταινία απέσπασε ανάμικτες κριτικές και τα πήγε σχετικά μέτρια στα διεθνή box office, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτόησε τα στούντιο του Χόλυγουντ, καθώς έχουν προγραμματιστεί επτά διαφορετικές παραγωγές με τον μυθικό ήρωα.

Η Margot Robbie πρόσφατα επιβεβαίωσε τις φήμες που τη θέλουν να πρωταγωνιστεί στη ταινία «Marian», η οποία θα εστιάζει στην αγαπημένη του Ρομπέν των Δασών. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, η ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία της Μάριαν και θα έχει έναν ρεαλιστικό τόνο, κάπου ανάμεσα στο «Braveheart» και το «Game Of Thrones».

Η Lionsgate έχει προγραμματίσει μια πρίκουελ ταινία, η οποία αρχικά θα είχε τον τίτλο «Robin Hood: Origins», με πρωταγωνιστές τους Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn και Tim Minchin. Ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας.

Η Disney δεν θα μπορούσε να λείπει και έχει προσλάβει τον Brandon Baker για να γράψει το σενάριο για την ταινία «Nottingham & Hood», η οποία θα θυμίζει τους «Πειρατές της Καραϊβικής». Η Warner Bros έχει και αυτή το δικό της project με θέμα τον Ρομπέν των Δασών, με επικεφαλείς τον σεναριογράφο της ταινίας «Aquaman», Will Beall, και τους παραγωγούς Dan Lin και John Zaozirny. Η DreamWorks έχει ανακοινώσει από το 2013 πως σχεδιάζει μια ταινία με τον τίτλο «Merry Men» και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της παραγωγής.

Υπάρχουν παράλληλα και ορισμένες παραγωγές που έχουν στόχο να «ξεφύγουν» ακόμα περισσότερo από τις παραδοσιακές ερμηνείες του μυθικού ήρωα. Στο «Robin Hood 2058» ο κεντρικός ήρωας είναι ένας πράκτορας της MI5 που αναζητά εκδίκηση σε ένα δυστοπικό μέλλον, ενώ το «Robin Hood and the Prince of Aragon» φιλοδοξεί να αποδώσει με έναν πιο ανάλαφρο «punk-pop» τόνο τον κλασσικό μύθο.