Ποιες ταινίες προκάλεσαν τα περισσότερα παράπονα μέσα στο 2017;

kingsman-logan-atomic-blonde
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η απεικόνιση της ωμής βίας και τα σεξουαλικά υπονοούμενα βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των παραπόνων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Βρετανικό Συμβούλιο Ταξινόμησης Κινηματογράφου (BBFC) εξέδωσε την ετήσια αναφορά του, όπου αποκαλύπτει ποιες ταινίες απέσπασαν τα περισσότερα παράπονα από τους θεατές. Ο «πρωταθλητής παραπόνων» παραμένει ταινία βασισμένη σε χαρακτήρα της Marvel, αφού το 2016 ήταν ο «Deadpool» ενώ για το 2017 ήταν ο «Logan».

Photo Credit: Ben Rothstein

Συνολικά, η ταινία του James Mangold έλαβε 20 παράπονα, το οποίο αποτελεί από μόνο του ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού συνήθως η πρώτη ταινία της σχετικής λίστας λαμβάνει 40 με 50 παραπομπές. Τα περισσότερα παράπονα για τον «Logan» είχαν να κάνουν με τη βία, καθώς πολλοί θεωρούσαν ότι η ταινία έπρεπε να είναι ακατάλληλη για ανήλικους. Το BBFC εξήγησε πως έβαλε το «Logan» στην κατηγορία για τους άνω των 15 ετών επειδή το γρήγορο μοντάζ των επίμαχων σκηνών είχε στόχο να υπογραμμίσει τη δράση, παρά τη σαδιστική απεικόνιση της βίας.

Στη λίστα του BBFC ακολουθούν το «Atomic Blonde» με την Charlize Theron και το «Kingsman: Ο χρυσός κύκλος» με τον Taron Egerton, με οχτώ παράπονα έκαστη λόγω σεξουαλικού περιεχομένου και ακατάλληλων εκφράσεων. Στη συνέχεια της λίστας βρίσκεται το «Kong: Η νήσος του κρανίου» με έξι παράπονα, καθώς και τα «Alien: Covenant», «Το φάντασμα στο κέλυφος» και «Το Αυτό» με πέντε παράπονα η κάθε ταινία.