Brad Pitt και Leonardo DiCaprio παρολίγον πρωταγωνιστές στο «Μυστικό του Brokeback Mountain»

brad-pitt-leonardo-dicaprio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο Gus Van Sant αποκάλυψε τα σχέδιά του για ένα all-star καστ πριν χάσει τον ενθουσιασμό του για την ταινία που γύρισε τελικά ο Ang Lee.

Ο Leonardo DiCaprio κέρδισε τελικά το πρώτο του Όσκαρ το 2016, αλλά ενδέχεται να είχε κατακτήσει το πολύτιμο βραβείο περίπου μια δεκαετία νωρίτερα, εάν είχε αποδεχτεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Το Μυστικό του Brokeback Mountain». Σύμφωνα με δηλώσεις του Gus Van Sant στο Indiewire, ο σκηνοθέτης εργαζόταν πάνω σε μια μεταφορά του βιβλίου της Annie Proulx πριν την πολυβραβευμένη ταινία του Ang Lee και είχε προσφέρει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στους DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon και Ryan Phillippe.

«Κανείς δεν ήθελε να το κάνει», τόνισε ο Van Sant, εκτιμώντας πως χρειαζόταν «ένα πραγματικά δυνατό καστ, ένα διάσημο καστ» για την ταινία. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με τους ηθοποιούς που είχε κατά νου, αφού ο καθένας προφασίστηκε «διάφορους λόγους». Ο Matt Damon είχε αποκαλύψει στο Entertainment Weekly πριν από λίγα χρόνια ότι δεν ήθελε να γυρίσει ένα «γκέι καουμπόικο», καθώς μόλις είχε παίξει σε «μια γκέι και μια καουμπόικη ταινία» εκείνη την εποχή, το «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» και το «Όλα τα όμορφα άλογα», αντίστοιχα.

Η αδυναμία του Van Sant να βρει τους κατάλληλους ηθοποιούς είχε ως αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να χάσει τον ενθουσιασμό του για την κινηματογραφική μεταφορά του έργου. Ο ίδιος στη συνέχεια εκτίμησε πως έπρεπε να είχε προχωρήσει με το σχέδιό του και να εμπιστευτεί άγνωστους ηθοποιούς παρά να προσπαθεί να πείσει μεγάλα ονόματα, αφού η ιστορία ήταν αρκετά δυνατή από μόνη της.