Απολύσεις, ανακατατάξεις και επιστροφές για τους ήρωες της Marvel και της DC

comic-books
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Απομακρύνθηκε ο James Gunn από τους «Φύλακες του Γαλαξία 3», ενώ οι Judge Dredd και Aquaman επιστρέφουν στη μικρή και μεγάλη οθόνη.

H Marvel αποφάσισε να απομακρύνει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο James Gunn από την παραγωγή της ταινίας «Φύλακες του Γαλαξία 3». Ο λόγος για την απόλυσή του φαίνεται πως είναι μια σειρά προκλητικών αναρτήσεων του Gunn στο Twitter στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Σύμφωνα με σχόλιο του προέδρου της Walt Disney Studios, Alan Horn, τα σχόλια του Gunn είναι απαράδεκτα και ασυμβίβαστα με τις αξίες της Disney, οπότε πάρθηκε η απόφαση να διακόψουν την επιχειρηματική συνεργασία μαζί του. Ο ίδιος ο Gunn επιβεβαίωσε την εξέλιξη, εξηγώντας πως οι ανάρμοστες αναρτήσεις για τις οποίες μετανιώνει αποσκοπούσαν στο χιούμορ. Στην συνέχεια σχολίασε πως κατανοεί την απόφαση της Disney και απολογήθηκε για το περιεχόμενο των ατυχών δηλώσεών του.

Ο Gunn πρόσφατα ολοκλήρωσε το σενάριο της τρίτης ταινίας στη σειρά «Φύλακες του Γαλαξία» και αναμενόταν να ξεκινήσει τα γυρίσματα το φθινόπωρο, ώστε η ταινία να κυκλοφορήσει το 2020. Παράλληλα όμως είχε ενεργό ρόλο στον ευρύτερο σχεδιασμό του cinematic universe της Marvel, οπότε η απομάκρυνσή του ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερες συνέπειες μακροπρόθεσμα.

Πρώτη solo βουτιά του Aquaman

Μετά τις εμφανίσεις του στο «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης» και το «Justice League» ήρθε η ώρα για τον Aquaman να πρωταγωνιστήσει στη δική του ταινία. Ο Jason Momoa αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον υδάτινο ήρωα της DC στην πρώτη του solo κινηματογραφική περιπέτεια, η οποία αποσκοπεί να επαναλάβει την επιτυχία της Wonder Woman.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του «Aquaman»

O Jason Momoa ενσαρκώνει τον Aquaman στην μεγάλη οθόνη.

Όπως αποκαλύπτει το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, αλλά και οι βασικοί συντελεστές στο πρόσφατο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, ο Aquaman αγωνίζεται να σώσει όχι μόνο την Ατλαντίδα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο από τον αδίστακτο ετεροθαλή αδελφό του πρίγκιπα, Orm. Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο James Wan συμπρωταγωνιστούν οι Patrick Wilson, Nicole Kidman, Temuera Morrison, Amber Heard και Yahya Abdul-Mateen. Ο «Aquaman» θα κάνει την πρεμιέρα του τον Δεκέμβριο.

Ο Judge Dredd επιστρέφει στην μικρή οθόνη

Το φετινό Comic-Con επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις για τους φίλους των κόμικ, αφού επιβεβαιώθηκε η παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στον Judge Dredd. Σύμφωνα με άρθρο την Rebellion Productions, ο Rob Williams είναι επικεφαλής της σειράς και φέρεται να έχει ολοκληρώσει τον πιλότο, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την πλοκή των δύο πρώτων κύκλων.

Olivia Thirlby και Karl Urban είχαν πρωταγωνιστήσει στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Pete Travis το 2012.

Ο Williams έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως συγγραφέας στο «2000AD» – την κλασσική βρετανική σειρά κόμικ όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Judge Dredd – κάτι που θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα του θαυμαστές του κόμικ. Η τηλεοπτική σειρά θα τιτλοφορείται «Mega City One» και δεν θα εστιάζει πάνω στον Dredd, αλλά σε μια σειρά χαρακτήρων μέσα στη φουτουριστική και δυστοπική μητρόπολη.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καστ ή την παραγωγή της σειράς, αλλά οι θαυμαστές του Dredd μάλλον έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του Williams.