Τέλος εποχής για το «Walking Dead»

andrew-lincoln-walking-dead
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο Andrew Lincoln επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί στο τέλος του ένατου κύκλου.

Ο δημιουργός του «Walking Dead», Robert Kirkman, έχει εκφράσει εδώ και κάποιο καιρό την πρόθεσή του να ολοκληρώσει την σειρά κόμικ πάνω στην οποία είναι βασισμένη η πετυχημένη ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του AMC. Αυτό φαίνεται πως έχει δρομολογήσει εξελίξεις και στην τηλεοπτική σειρά, αφού ο Andrew Lincoln ανακοίνωσε πως αποχωρεί στο τέλος της ένατης σεζόν.

Η ανακοίνωση του ηθοποιού έγινε στο πρόσφατο Comic Con του Σαν Ντιέγκο, όπου ξεκαθάρισε πως ο ένατος κύκλος στον οποίο θα υποδυθεί τον Rick Grimes «θα είναι ο τελευταίος». Ο Lincoln εξήγησε πως αγαπά τη σειρά και τους θαυμαστές της, τονίζοντας παράλληλα πως η συμμετοχή του σε αυτή «υπήρξε η πιο εκπληκτική και όμορφη εμπειρία» στην καριέρα του. Όταν ρωτήθηκε για τα μελλοντικά σχέδιά του, ο 44χρονος ηθοποιός σχολίασε πως θα κάνει ένα διάλειμμα για να χαρεί την οικογένειά του.

Παραμένει άγνωστο εάν και πώς θα συνεχίσει η σειρά χωρίς τον Andew Lincoln στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το «Walking Dead» έκανε την πρεμιέρα του το 2010 και γρήγορα έγινε μια από τις πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε κόμικ, συνδυάζοντας τον τρόμο των ζόμπι με το ανθρώπινο δράμα και την μακροπρόθεσμη επιβίωση σε έναν ανελέητο κόσμο. Η εμφάνιση άλλων μεγάλων τηλεοπτικών παραγωγών φαντασίας και τρόμου – όπως το «Game of Thrones» και το «Stranger Things» – είχαν αποτέλεσμα να ατονήσει λίγο το ενδιαφέρον για τη σειρά, ωθώντας έτσι τους παραγωγούς σε πιο «δραστικές» αποφάσεις. Μένει να φανεί εάν η σειρά θα συνεχίσει χωρίς τον Rick Grimes ή εάν θα αναλάβει ηγετικό ρόλο ο χαρακτήρας του Norman Reedus.

Οι φήμες για αποχώρηση του Lincoln από τη σειρά κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και έγιναν πιο έντονες μετά από σχόλιο ενός σκηνοθέτη, ο οποίος αποχαιρέτησε τον Lincoln μέσω Instagram. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως το 72% των θαυμαστών της σειράς θεωρούν πως πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του ένατου κύκλου, ενώ το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα σταματήσει να την βλέπει μετά την αποχώρηση του Lincoln.